Wicked Wood SportAmerika Football Pool 2021/2022: Week 16

De top 4 van de Wicked Wood SportAmerika Football Pool blijft ook na week 16 onveranderd, maar de volgorde is wel anders. Bob van den Berg blijft koploper, maar moet die positie delen met Julius Groenendaal. Ivo Kuijpers en Jeroen Berkelaar delen de derde positie. De weekwinnaar was Kay Al. Hij was de enige die maar liefst 14 van de 16 duels goed voorspelde. Niemand had de lage MNF-totaalscore van 23 correct. Alhoewel Thiemo Geleijnse dichtbij zat met 19.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na week 16
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na week 16

Net als week 14 en 15 waren de scores in week 16 hoog. Het grootste deel van de deelnemers voorspelde 11 van de 16 duels correct. Geen enkele keer werd een wedstrijd collectief goed voorspeld, maar de Pool ging wel een keer gezamenlijk in de fout. Dat was bij de onverwachte nederlaag van de Los Angeles Chargers tegen de Houston Texans. Onder leiding van rookie quarterback Davis Mills won Houston met 41-29. Een andere onverwachte uitslag was de nipte overwinning van Chicago op Seattle. Hier voorspelde een groot deel van de deelnemers een overwinning voor de Seahawks. Het duel waarvan de voorspellingen het onderscheid maakten tussen de bovenste en onderste helft van het weekklassement was de strijd om de AFC East. De helft van de deelnemers zag Buffalo winnen; de andere helft New England. Die laatste groep eindigde grotendeels in de onderste helft van het weekklassement.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van week 16
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van week 16

VOORUITBLIK WEEK 17

Ondanks de hoge scores in de laatste weken waren er niet veel duels die vooraf een uitgemaakte zaak leken. In week 17 staan er juist veel play-offkandidaten tegenover mindere teams. Zo nemen de Bills het bijvoorbeeld op tegen de Falcons, de Patriots tegen de Jaguars, de Bucs tegen de Jets en de Packers tegen de Vikings.

Toch staan er ook een paar krakers op het programma. Indianapolis speelt tegen Las Vegas en bij Indy is het niet helemaal zeker dat Carson Wentz op tijd kan terugkeren na zijn positieve COVID-test. Dat biedt een opening voor de Raiders die nog altijd hopen op een wildcard. Tegelijkertijd kruisen de Chiefs en Bengals de degens. Ondanks dat KC ernstig in vorm is, zijn de Bengals niet per definitie kansloos. De laatste grote wedstrijd van het weekend is het bezoek van Miami aan Tennessee. De Titans wonnen van de 49ers en de Dolphins verlengden hun reeks overwinning naar zeven met een overwinning op New Orleans. Tennessee is al zo goed als zeker van de divisiewinst, maar Miami is op zoek naar de laatste strohalm.

Heel veel succes in de zeventiende week van de Wicked Wood SportAmerika Football Pool!


Lees hier alle artikelen over de Football Pool!

Coverfoto: Brett Coomer/Houston Chronicle

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen