Lamar Jackson wint Heisman

2013 Heisman Trophy Presentation - Press Conference
Lamar Jackson van Louisville is uitgeroepen tot beste college footballspeler van het jaar 2016. In totaal vergaarde hij 2.144 punten, waarmee hij runner up Deshaun Watson ruim voorbleef (1.524). Baker Mayfield, de quarterback van Oklahoma, moest genoegen nemen met de derde plek; hij haalde 361 punten.
Jong talent
Lamar Jackson is de jongste Heisman winnaar ooit, hij werd geboren op 7 januari in 1997. ‘Ik zal dit de rest van mijn leven herinneren’ zei Jackson toen hij de award in ontvangst nam. ‘Ik ben blij nu. Ik weet niet wat te zeggen.
Louisville
Stats
Lamar Jackson sprokkelde dit jaar een onvoorstelbare 4.928 yards bij elkaar. In totaal was hij verantwoordelijk voor 51 touchdowns. Van zijn onvoorstelbare aantal yards werden er 3.390 door de lucht vergaard en 1.538 over de grond. Jackson is nog niet draft-eligible en zal volgend jaar dus terugkeren bij de Louisville Cardinals.
Bowl
Dit jaar staat er voor Jackson nog één wedstrijd op het programma; de Buffalo Wild Wings Citrus Bowl op 31 december. Hou Sport Amerika in de gaten voor coverage van deze en vele andere bowlgames.

Foto 1: Getty Images (archief)
Foto 2: Jim Owens/Icon Sportswire

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen