Lakers en Jazz niet in vorm, Suns beëindigen reeks Knicks

Het NBA-seizoen 2020-21 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.


DE STAND


Northwest Division: 1. Utah Jazz (44-17), 2. Denver Nuggets (40-21), 3. Portland Trail Blazers (32-28), 4. OKC Thunder (20-41), 5. Minnesota Timberwolves (18-44)

Pacific Division: 1. Phoenix Suns (43-18), 2. LA Clippers (43-20), 3. LA Lakers (36-25), 4. GS Warriors (31-30), 5. Sacramento Kings (25-36)

Southwest Division: 1. Dallas Mavericks (33-27), 2. Memphis Grizzlies (31-29), 3. SA Spurs (31-29) , 4. New Orleans Pelicans (27-34), 5. Houston Rockets (15-46)


IN DE SPOTLIGHT


SUNS BREKEN WINREEKS KNICKS

De Suns wonnen afgelopen nacht met 118-110 van de Knicks. New York had maar liefst negen wedstrijden op rij gewonnen en is bezig aan een van de beste seizoenen sinds een hele lange tijd. In 2013 werden de playoffs nog gehaald, maar gingen ze er in de tweede ronde uit. Sindsdien werd in veel seizoenen niet eens gedroomd over de playoffs. Devin Booker was goed voor 33 punten in de overwinning op de Knicks.

De Suns staan nu op een hele mooie tweede plaats maat 43 overwinningen en 18 verloren duels. De Knicks staan op plek drie met de langste playoff-droogte. De Suns staan op de tweede plaats. Zij hebben al sinds 2010 de playoffs niet meer gehaald. Toen werden de conference finals verloren van de Lakers, die uiteindelijk de NBA Finals wonnen.

CURRY BREEKT RECORD DRIEPUNTERS IN ÉÉN MAAND

Steph Curry is al de hele maand in vorm. Dat is keihard nodig ook voor de Warriors, die nu nog steeds op een plek staan voor het play-in toernooi en daarmee de playoffs kunnen halen. Golden State staat 10de in de conference met 31 overwinning. Dat zijn er evenveel als de nummers 8 en 9 (Grizzlies en Spurs). De Pelicans staan 11e met vier overwinningen minder. De plek in de ranglijst is met name te danken aan The Chef. Deze maand schoot Curry maar liefst 85 keer raak van achter de driepuntlijn. Hij heeft daarmee het oude record van meeste driepunters in een maand verbroken. Die stond gek genoeg niet op zijn naam.

James Harden maakte 82 driepunters in november 2019. Dat record staat toch al opmerkelijk lang, aangezien we in het tijdperk van de driepunters leven. Uiteraard hebben we ook met een pandemie en maandenlang geen basketbal te maken gehad. Curry schoot zeven driepunters binnen tegen de Kings in de 117-113 overwinning op 25 april. Daarmee kwam het aantal uit op 85. Curry heeft nog twee wedstrijden over deze maand om het record uit te breiden.


DE TEGENVALLERS


JAZZ VERLIEZEN TWEE KEER OP RIJ VAN DE TIMBERWOLVES

De koploper heeft twee keer op rij verloren van de nummer 14 in het Westen. De Jazz staat nog steeds bovenaan met maar een enkele overwinning meer dan Phoenix. De Timberwolves en de Rockets kunnen de playoffs niet meer halen en zijn daarmee de eerste die dit dieptepunt hebben bereikt. Donovan Mitchell deed overigens niet mee in beide duels tegen Minnesota, die achter elkaar werden verloren. De eerste pot eindigde in 96-101 en de tweede in 105-104.

LAKERS VERLIEZEN DRIE KEER OP RIJ

Inmiddels hebben de Lakers hun losing streak van drie wedstrijden op rij verbroken met de overwinning op de Magic. De week begon echter met een verloren duel tegen de Jazz. Daarna waren de Mavericks twee keer achter elkaar te sterk. The Purple & Gold staan nog op de vijfde plaats, maar Dallas komt langzamerhand dichterbij. Die staan nog maar drie overwinningen achter LA.


SPELER VAN DE WEEK


Dit keer hebben we toch een andere Speler Van De Week dan Steph Curry, die het twee keer op rij bij ons was. Luka Doncic is het geworden in deze editie van de Western Conference Recap. Mede dankzij zijn spel hebben de Dallas Mavericks drie maal op rij gewonnen, waarvan twee keer tegen de Lakers. Anthony Davis maakte nog niet heel veel minuten, maar was wel weer van de partij voor LA. De eerste wedstrijd van Dallas werd de afgelopen week pas op woensdag gespeeld. Doncic speelde gelijk goed en hielp met 30 punten mee aan de 127-117 overwinning. Ook is Dallas dankzij deze goede week ingelopen op The Purple & Gold. De Kings waren gister nog wel te sterk voor de Mavs. Doncic was goed voor 24 punten, 8 assists en 7 rebounds.


VOORUITBLIK


Aangezien de meeste wedstrijden in de Western Conference op mindere tijdstippen zijn voor ons kikkerland, kijken we naar het programma om een paar duels eruit te pakken die je wel zonder je nachtrust heel erg in te leveren kan bekijken. Deze week zit het alleen heel erg tegen wat de wedstrijden betreft. Als het dan toch niet heel erg is om midden in de nacht naar basketbal te kijken, dan raden we met name de Mavericks tegen de Warriors aan die het vannacht om half vier tegen elkaar op nemen. Een dag later nemen de Suns het om vier uur ’s nachts op tegen de Clippers.

Coverfoto: Jerome Miron – USA TODAY Sports

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen