'Kevin Garnett met pensioen'

Boston Celtics v Miami Heat - Game Seven
Na 21 seizoenen neemt Kevin Garnett afscheid als basketbalspeler. De voormalige MVP heeft volgens de Star Tribune Sports met de Minnesota Timberwolves afgesproken om zijn contract af te kopen en volgt er een afscheid. Naast Minnesota speelde Garnett ook in Brooklyn en Boston. Met laatstgenoemde ploeg won hij in 2008 de NBA-titel.


De forward werd in 1995 op 19-jarige leeftijd gedraft door de Timberwolves en speelde 12 opeenvolgende seizoenen voor de ploeg uit Minnesota. Hij vertrok daarna naar Boston, om met Ray Allen en Paul Pierce de NBA-titel te winnen. Opvallend genoeg hebben de Timberwolves na zijn vertrek in 2007 nooit meer de Playoffs gehaald. Met Garnett lukte dat acht keer. Na een tussenstop in Brooklyn keerde Garnett vorig jaar februari terug in Minnesota om weer te spelen onder Flip Saunders. Acht maanden na zijn terugkeer overleed Saunders, nadat er Hodgkin’s lymphoma werd geconcentreerd bij de legendarische coach.

Garnett had nog een eenjarig contract bij de Timberwolves, waar hij ongeveer 8 miljoen zou gaan verdienen. Het afgelopen jaar fungeerde hij vooral als mentor voor de jonge ploeg en begeleidde hij onder meer Karl-Anthony Towns. Op 40-jarige leeftijd houdt hij het voor gezien in de NBA en neemt hij na Kobe Bryant en Tim Duncan deze off-season afscheid.
Foto: Archief Getty Images

  1. Super veelzijdige speler met een groot CV. Ook trendsetter m.b.t. jonge(re) spelers die de NBA binnenkwamen. Ook niet uit te staan als persoon op het veld volgens mij en tegelijkertijd wel een winner.
    Duncan, Bryant en KG… echt het definitieve einde van deze generatie spelers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen