James heeft NBA All-Time scoring record te pakken

Het NBA-seizoen 2022-23 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.


03 FEBRUARI – 08 FEBRUARI


WESTERN CONFERENCE STAND
 1. Denver Nuggets 38-17
 2. Memphis Grizzlies 33-21
 3. Sacramento Kings 30-23
 4. Los Angeles Clippers 31-26
 5. Phoenix Suns 30-26
 6. Dallas Mavericks 29-26
 7. Golden State Warriors 28-26
 8. New Orleans Pelicans 29-27
 9. Minnesota Timberwolves 29-28
 10. Utah Jazz 27-28
 11. Oklahoma City Thunder 26-28
 12. Portland Trail Blazers 26-28
 13. Los Angeles Lakers 25-30
 14. San Antonio Spurs 14-40
 15. Houston Rockets 13-41

IN DE SPOTLIGHT


LEBRON JAMES NIEUWE ALL-TIME TOPSCORER NBA

In de nacht van dinsdag op woensdag was het dan eindelijk zover: na een paar dagen aanloop verbrak LeBron James het All-Time scoring record van Kareem Abdul-Jabbar in Los Angeles tijdens de wedstrijd vs de Oklahoma City Thunder. Ondanks dat de Lakers deze wedstrijd met 133-130 verloren en het team nu 25-30 is, ging het alleen maar over James. The King scoorde 38 punten, twee punten meer dan hij nodig had om over Kareem heen te gaan. Het is de kroon op een fantastische en bizarre carrière.


DE TEGENVALLERS


SPURS NEGEN GAME LOSING STREAK

De vorige keer waren de Spurs ook al terug te vinden in de recap. Terwijl de rest van de teams in de Western Conference de afgelopen tijd zeges met nederlagen afwisselen, zijn de Spurs aan een dramatische reeks bezig. De Spurs hebben nu negen nederlagen op rij geleden, maar hebben nog steeds de #1 pick niet in handen. De Rockets hebben een wedstrijd ‘voorsprong’ op de Spurs. Het team uit San Antonio verloor de afgelopen tijd van de Kings, 76ers en Bulls.

CURRY DE KOMENDE TIJD UITGESCHAKELD

De Golden State Warriors moeten het de komende tijd wederom stellen zonder hun MVP-kandidaat, Stephen Curry. De point guard en All-Star is de komende weken uitgeschakeld met een knieblessure. Hoelang het precies gaat duren is niet bekend, maar met de All-Star break erbij zal Curry in ieder geval wat minder duels missen dan normaal. Toch is dit een flinke klap voor de Warriors, die met een 28-26 record volop in de race zijn voor een rechtstreekse playoff-plek in de Western Conference.


SPELER VAN DE WEEK


De SportAmerika Speler van de Week kan ook deze week niemand anders zijn dan Damian Lillard. Lillard ging met de Grizzlies 1-2 met nederlagen tegen de Bucks en Bulls na een zege op de Wizards, maar de point guard was weer uitstekend. Met 29 punten, 40 punten en 28 punten veroverde Lillard wederom een plek als de speler van de week, net zoals vorige week.


VOORUITBLIK


Komende week gaan onder meer Mavericks – Clippers, Mavericks – Kings (2x) en Warriors – Clippers tegen elkaar spelen. Het is vooral uitkijken naar het debuut van Kyrie Irving namens de Mavericks, die afgelopen weekend getrade werd door de Nets.

Foto: Ronald Martinez/Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen