Pacers vinden nieuwe head coach: Rick Carlisle keert terug in Indiana

Nadat de Boston Celtics eerder deze week al hun head coach vonden, zijn de Indiana Pacers het tweede team dat zijn vacature heeft ingevuld. En hoe. Ex-Dallas Mavericks head coach Rick Carlisle is de nieuwe head coach van de Indiana Pacers. Hij keert terug op het oude nest. De voormalig Mavericks-head coach tekent voor vier jaar.

CARLISLE KEERT TERUG BIJ INDIANA

Carlisle was tussen 2003 en 2007 namelijk ook al head coach van de Pacers. Toch mag het alom bekend zijn dat Rick Carlisle tot nu toe vooral bekend is dankzij zijn prestaties als head coach van de Dallas Mavericks. Carlisle won met Dallas een kampioenschap in 2011 en was coach of the year in 2002. Na een seizoen waarin hij met de Dallas Mavericks werd uitgeschakeld door de Clippers, besloot Carlisle zelf weg te gaan. Hij heeft nu dus al een nieuwe baan gevonden. Indiana wordt na de Pistons, Pacers (1ste keer) en Mavericks zijn vierde baan als head coach.

Carlisle zal in Indiana Nate Bjorkgren gaan vervangen, die na een jaar al de laan uit werd gestuurd. De Pacers kwamen afgelopen seizoen terecht in het play-in toernooi, maar haalden uiteindelijk de playoffs niet. De Washington Wizards schakelde ze uit. Het koste Bjorkgren zijn baan.

WAAR GAAT CARLISLE MEE WERKEN?

Dat is voor elke head coach natuurlijk een belangrijke vraag. De situatie in Indiana is redelijk overzichtelijk. PG T.J. McConnell, SF Doug McDermott en JaKarr Sampson zijn allemaal free agents. Zeker de eerste twee speelde veel en vaak afgelopen seizoen. Die zullen of behouden of vervangen moeten worden. Verder is Cassius Stanley een restricted free agent. De rest ligt allemaal nog minimaal een jaar (of langer) vast.

De core, bestaande uit Malcolm Brogdon, Caris LeVert, Jeremy Lamb, T.J. Warren, Domantas Sabonis en Myles Turner, staat dus komend seizoen gewoon weer tot de beschikking van Rick Carlisle. Het is een team met potentie om in ieder geval de playoffs te halen. Een echte superster ontbreekt, maar het is en blijft een soliede playoff-team. Dat is de afgelopen jaren echter ook het probleem geweest. De playoffs worden meestal wel gehaald, maar daar bleef het dan ook bij. Het is aan Carlisle om hier verandering in te gaan brengen.

Photo: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen