Hawks en Clippers winnen, Antetokounmpo valt uit met knieblessure

De Conference SemiFinals zijn gespeeld. De conference finals zijn begonnen. Het is tijd om de plekken voor de 2021 NBA Finals te gaan verdelen. In dit artikel een samenvatting van game 4 en 5.


WESTERN CONFERENCE


GAME 5 | #4 LOS ANGELES CLIPPERS – #2 PHOENIX SUNS: 116-102

De Clippers leven nog. Met een 3-1 achterstand moesten de ploeg uit LA in Phoenix game 5 gaan winnen om een game 6 af te dwingen in Los Angeles. Dit kregen de Clippers op overtuigende wijze, wederom zonder Kawhi Leonard, voor elkaar.

De uitploeg maakte vooral het verschil in het eerste (36-26) en derde kwart (32-26). De Suns hadden in het tweede kwart nog wel een antwoord op de sterke start van de Clippers, maar dit antwoord kon in het vierde kwart niet herhaalt worden. Zo wonnen de Clippers en werd er een game 6 afgedwongen. Dit gebeurde vooral dankzij Paul George, die dit seizoen met afstand de meeste minuten in de playoffs heeft gespeeld. PG13 speelde tot nu toe 735 minuten tijdens de playoffs van 2021. De volgende naam, Devin Booker, heeft 605 minuten achter zijn naam staan. Een groot verschil dus. George is sowieso bezig aan een uitstekend postseason.

Paul George scoorde in game 5 in totaal 41 punten en voegde daar 13 rebounds, 6 assists en 3 steals aan toe. Marcus Morris (22 PTS) en Reggie Jackson (23 PTS) speelde ook prima. Bij de Suns eindigde Devin Booker met 31 punten, terwijl Chris Paul 22 punten en 8 assists noteerde.

SUNS SCHIETEN BETER

Het was dus niet voldoende voor de Suns om de serie definitief op slot te geven. Dit kwam vooral omdat de Clippers vaker (acht keer) en beter (54% om 45%) schoten en minder turnovers hadden (9 om 14). Game 6 zal de tweede kans zijn voor de Suns om de serie wel te beslissen, terwijl de Clippers gaan voor een game 7 in Phoenix. Kawhi Leonard zal een game-time decision zijn voor game 6.


EASTERN CONFERENCE


GAME 4 | #3 MILWAUKEE BUCKS – #2 ATLANTA HAWKS: 88-110

De Hawks stonden tijdens game 4 met de rug tegen de muur. Bij een zege van de Bucks zou Milwaukee op 3-1 komen en hadden de Hawks drie keer achter elkaar moeten winnen om de NBA Finals te bereiken. Dit werd door de thuisploeg in game 4 echter voorkomen.

Hierbij kreeg de ploeg echter ook wel wat hulp. Na een gelijkwaardig eerste kwart liepen de Hawks in het tweede kwart uit (16-26). In het derde kwart sloeg het noodlot voor Milwaukee toe. Daar waar ze eerst ‘blij’ waren dat ze in game 4 Trae Young aan de zijkant zagen staan met een blessure, heeft Giannis Antetokounmpo nu zelf ook blessureproblemen. En deze blessure zou nog wel eens een stuk erger kunnen zijn dan die van Young. Hij viel in het derde kwart uit met een knieblessure, kwam niet meer terug en lijkt voorlopig niet in actie te gaan komen. In het ergste geval heeft Giannis te maken met een ACL-blessure. Dan zien we de Griek sowieso voorlopig niet meer terug.

Vanaf dat moment liepen de Hawks alleen nog maar verder uit. Het derde kwart werd met 24-36 gewonnen door de Hawks, en de opgebouwde voorsprong werd in het vierde kwart nooit echt aangevallen door de Bucks. Zo staat het nu 2-2 in de serie en zijn beide teams hun sterspeler momenteel kwijt aan blessures.

Bij de Bucks kwam niemand boven de 20 punten uit. Voor Atlanta scoorde Lou Williams (21 PTS) en Bojan Bogdanovic (20 PTS) meer dan 20 punten. De Hawks schoten sowieso een stuk beter en hadden minder turnovers. Meestal een recept voor succes. Beide teams hebben nu nog twee zeges nodig om de NBA Finals te halen. Een game 6 in Atlanta gaat er, ongeacht de uitslag van game 5, sowieso komen.

Photo: Getty Images

Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen