Golden State Warriors NBA Champs 2017!

Maandagnacht is het de Golden State Warriors eindelijk gelukt om de NBA-titel te heroveren. In de vijfde wedstrijd in Oakland waren de Warriors met 120-129 te sterk voor de Cleveland Cavaliers, waardoor de stand in de serie op 4-1 kwam. LeBron James en consorten waren niet in staat om Kevin Durant en Stephen Curry af te houden van het kampioenschap.
Kampioen in het tweede kwart
Na de vierde wedstrijd leek het geloof in een spannende finale enigszins terug te zijn. De Cavs zorgden ervoor dat de Warriors na het eerste kwart al kansloos waren voor een ‘sweep’ in Cleveland. Met maar liefst 49 punten in het eerste kwart leken de plannen van de Cleveland Cavaliers duidelijk in het restant van de NBA Finals.
Het begin van de wedstrijd gaf ook hoop voor iedereen die de Cavaliers een warm hart toe draagt. Nadat de Warriors op een 4-9 voorsprong kwamen, maakten de Cavs met een 9-0 run de achterstand goed en bleef bijna het gehele eerste kwart op voorsprong. Zelfs aan het begin van het tweede kwart bleven de Cavs de voorsprong houden, maar na de 39-43 voorsprong van Cleveland, zakte het spel van de Cavs alsnog naar een dieptepunt. De Warriors denderden erover heen en pakte zelfs even een voorsprong van zeventien punten.

Aan het begin van het vierde kwart komt de kampioen van 2016 nog terug tot drie punten, maar de Cavaliers lijken moegestreden en missen bepalende schoten om daadwerkelijk kans te maken op de overwinning. De Warriors maken geen fouten en breidden de score uit tot negen punten. Voldoende om de vierde overwinning en daarmee ook de NBA-titel binnen te slepen. LeBron James blijft, als koning van Cleveland, de man bij de Cavs, met 41 punten, dertien assists en acht assists. Bij de Warriors was er vooral lof voor Durant met 39 punten, zeven rebounds en vijf assists.

Durant MVP
Kevin Durant werd uiteindelijk ook uitgeroepen tot NBA Finals MVP. Gemiddeld scoorde hij 35.2 punten, 8.4 rebounds,5.4 assists en 1.6 blocks. Daarnaast was Durant bepalend in de derde overwinning van de Warriors. In Cleveland schoot hij Golden State in crunch time voorbij de Cavs.
In het bijzijn van zijn moeder zei Kevin Durant: ,,Het is ons gelukt. Al sinds ik acht jaar oud was droomde ik hiervan..We did it!” Naast de woorden tegen zijn moeder hadden zijn teamgenoten, tegenstanders en coach alleen maar lof voor de Finals MVP.