MLB Draft Recap 2017

Zoals eerder gemeld werd Royce Lewis afgelopen nacht de first overall-selectie in de MLB Draft van 2017. Lewis was echter pas de eerste in een lange rij van spelers die hun droom de komende dagen in vervulling zullen zien gaan.
Eerder deze week blikten we in drie delen vooruit op de Draft. Nu is het tijd om te kijken hoe de eerste ronde zich daadwerkelijk ontvouwde. Hieronder volgt het overzicht van de eerste dertig draftkeuzes. Naast het team en de gedrafte speler, voegen we per selectie ook onze voorspelling en de vermoede alternatieven (schuingedrukt) voor die teams toe.
De St. Louis Cardinals, Cleveland Indians en Colorado Rockies hadden geen selectie in Ronde 1. Deze waren afgegeven aan de Chicago Cubs, Toronto Blue Jays en Texas Rangers.


#1 Minnesota Twins

ROYCE LEWIS (SS)
JSerra Catholic High School (San Juan Capistrano, CA)
SportAmerika’s pick: Kyle Wright (RHP)
Hunter Greene (RHP) | Royce Lewis (SS)


In onze mock draft van vorige week hadden we bij SportAmerika korte stop Lewis nog wel als mogelijkheid voor Minnesota. Naar mate de week vorderde, leek Kyle Wright de veiligste keuze met Brendan McKay als back-up. Nadat McKay een aanbod van Minnesota naast zich neerlegde, was Lewis blijkbaar keuze nummer twee voor de Twins.

– Twins verrassen, draften Royce Lewis nr. 1

Lewis komt in de top 3 van het Twins Minor League-systeem binnen, maar hij is nog jaren verwijderd van de Majors. Direct na zijn draft stond Lewis MLB Network te woord.


#2 Cincinnati Reds

HUNTER GREENE (RHP)
Notre Dame High School (Sherman Oaks, CA)
SportAmerika’s pick: Hunter Greene (RHP)
Brendan McKay (LHP) | Kyle Wright (RHP)

Deze keuze voor Hunter Greene stond voor Cincinnati al weken vast. Tenzij Minnesota roet in het eten zou gooien, werd de 102 mph-gooide Californiaan de volgende two-way-player in het systeem van de Reds. Cincinnati heeft Greene overigens in eerste instantie gedraft als pitcher, wat uit de aanmelding van commissioner Rob Manfred duidelijk werd.


Er is de laatste maanden ontzettend veel geschreven over de can’t miss-potentie van Greene. Nu is het aan de Reds om zijn groei niet te verpesten en hem de tijd te geven te ontwikkelen tot de superster die velen in de jonge rechtshandige werper zien.


#3 San Diego Padres

MACKENZIE GORE (LHP)
Whiteville Highschool (Whiteville, NC)
SportAmerika’s pick: Brendan McKay (LHP)
Mackenzie Gore (LHP) | Royce Lewis (SS)


In het eerste deel van de SportAmerika mock draft hadden we in eerste instantie Brendan McKay als keuze voor de Padres staan, maar in deel twee stelden we dat al bij naar Mackenzie Gore. De (luide) geruchten bleken juist: San Diego completeerde het high school-trio met de jonge, linkshandige werper uit North Carolina. Gore is één van onze favoriete pitching prospects in deze draft. De Padres, al jaren verre van competent in het opleiden van pitchers, halen met hem een potentiële ster binnen.


#4 Tampa Bay Rays

BRENDAN MCKAY (1B)
University of Louisville (Louisville, KY)
SportAmerika’s pick: Royce Lewis (SS)
Brendan McKay (LHP/1B)

Met Lewis van het bord af, viel onze back-upkeuze voor plek vier naar de Tampa Bay Rays. Brendan McKay, de tweede two-way-player in deze draft na Greene, werd echter verrassend genoeg als eerste honkman aangekondigd door commissioner Manfred en niet als werper, zoals eerder gedacht.


De Rays waren van de top vier teams het enige team dat hem blijkbaar prefereert als slagman en niet als lefty werper.


#5 Atlanta Braves

KYLE WRIGHT (RHP)
Vanderbilt University (Nashville, TN)
SportAmerika’s pick: Adam Haseley (OF)
Royce Lewis (SS) | Shane Baz (RHP)

Dankzij de Twins’ verrassende keuze, krijgen de Braves een potentiële nummer 1-selectie in de schoot geworpen. Enkele uren voor de draft lekte uit dat Kyle Wright en zijn familie mogelijk een overeenkomst hadden met Atlanta. Dit bleek juist, ondanks rapporten dat de Braves voor het tweede jaar op rij probeerden een speler te contracteren voor minder dan de door MLB gestelde bovengrens.

In Atlanta wordt Wright herenigd met zijn voormalig teamgenoot Dansby Swanson, met wie hij bij Vanderbilt speelde.

Wright gooide zijn volledige college-carrière voor Vanderbilt. De Commodores blijken al jaren een opleidingsfabriek voor werpers. Onder meer David Price, Carson Fulmer, Walker Buehler, Tyler Beede, Sonny Gray, Drew VerHagen, Mike Minor en Casey Weathers maakten in de laatste tien jaar vanuit Nashville, Tennessee succesvol de overstap naar de profs. Met Wright hopen de Braves eenzelfde kaliber starter binnengehaald te hebben. Atlanta hoeft niet eens zo ver weg te zijn voor de 21-jarige.


#6 Oakland Athletics

AUSTIN BECK (OF)
North Davidson High School (Lexington, NC)
SportAmerika’s pick: J.B. Bukauskas (RHP)
Adam Haseley (OF) | Pavin Smith (1B)

Deze selectie pakte volledig anders uit dan we in de mock draft voorspelden. De Oakland Athletics werden al maanden gekoppeld aan UNC-rechtshandige werper J.B. Bukauskas, maar na een mindere periode voor de pitcher durfde GM Billy Beane het toch blijkbaar niet aan. Wij hadden Austin Beck pas middenin ronde 1 voorspeld, maar zoals al aangegeven in de mock: dat was een regio waarin we het vrijwel voor onmogelijk hielden dat Beck nog beschikbaar zou zijn.
Het is opvallend dat de A’s voor een high school-outfielder kiezen. Dit jaar werd de organisatie eigenlijk uitsluitend gekoppeld aan collegespelers. Beck was echter dusdanig indrukwekkend tijdens een workout in Oakland, dat alle plannen de deur uit gingen.


Het lijkt er echter op dat de A’s, na vorig jaar uit het niets A.J. Puk te hebben kunnen kiezen, nu weer een toevalstreffer binnen hebben weten te halen.


#7 Arizona Diamondbacks

PAVIN SMITH (1B)
University of Virginia (Charlottesville, VA)
SportAmerika’s pick: Mackenzie Gore (LHP)
Adam Haseley (OF) | Pavin Smith (1B) | Evan Smith (1B) | Jake Burger (3B)

Pavin Smith wacht, geflankeerd door zijn ouders, op het moment dat zijn naam omgeroepen wordt (PalmBeachPost.com)

Met Mackenzie Gore, zoals verwacht, al ruimschoots verdwenen, kiest Arizona inderdaad voor een college bat. Pavin Smith stond ook hoog op ons lijstje voor de Diamondbacks. Het ging op plek zeven tussen de beide University of Virginia Cavaliers, Smith en outfielder Adam Haseley, en ‘Zona kiest voor de meer gevorderde slagman in Smith. De 21-jarige Floridiaan werd door sommige teams gezien als in potentie de beste aanvallende speler in de draft, dus de Diamondbacks kiezen duidelijk voor offense over pitching and defense. Ook de volgende twee selecties waren veldspelers.


#8 Philadelphia Phillies

ADAM HASELEY (OF)
University of Virginia (Charlottesville, VA)
SportAmerika’s pick: Pavin Smith (1B)
Jake Burger (3B) | Jeren Kendall (OF) | Adam Haseley (OF)

Met Pavin Smith off the board op plek zeven, hoefde Adam Haseley niet lang te wachten tot hij zijn teamgenoot achterna mocht. De Philadelphia Phillies kozen de atletische outfielder op plek acht.

Haseley staat bekend als een goede slagman, maar een weinig indrukwekkende fielder. Na hem een paar keer gezien te hebben, lijkt hij zijn aangooien uit het midveld nogal te lollipoppen. Aan slag staat hij nogal in elkaar gekropen, maar slaan kan hij wel.


#9 Milwaukee Brewers

KESTON HIURA (2B)
UC-Irvine (Irvine, CA)
SportAmerika’s pick: Jordon Adell (OF)
Adam Haseley (OF) | Pavin Smith (1B)

De eerste echt verrassende naam die in de eerste ronde naar voren kwam, was die van Keston Hiura. Het was niet te ontkennen dat Hiura de laatste dagen enorm veel helium bezat, maar dat hij zo hoog zou stijgen, had niemand voor mogelijk gehouden. De Brewers weken af van hun eerste plan, want na weken van Jordon Adelltalk, kiest Milwaukee toch voor een infielder die op Tommy John-surgery af lijkt te stevenen. De bat is echter super legit, misschien wel de beste in de eerste ronde.

Of Hiura in het veld ooit van toegevoegde waarde zal zijn, is onduidelijk. Net als Haseley is hij echter een aanvallende stand-out (misschien wel de beste college slagman, vóór Pavin Smith?) die de Brewers over een paar jaar kan helpen. Goeie twitterhandle ook.


#10 Los Angeles Angels of Anaheim

JORDON ADELL (OF)
Ballard High School (Louisville, KY)
SportAmerika’s pick: Alex Faedo (RHP)
Adam Haseley (OF) | Evan Smith (1B) | Jeren Kendall (OF) | Jake Burger (3B)

(Twitter)

Het kan bijna niet anders of de Angels waren verrast dat ze Jordon Adell nog langs zagen komen. Zoals gezegd leek het wekenlang zo dat Adell naar de Brewers zou gaan op plek negen, maar met Milwaukee’s keuze voor Hiura, kreeg Anaheim de mogelijkheid de superatletische Adell te draften. De Angels hebben ervaring met jonge, ruwe, atletische outfielders. Hun top prospect Jahmai Jones lijkt in veel opzichten op Adell en dus weten de Angels om te gaan met dit soort spelers.
Na vorig jaar een saaie, weinig indrukwekkende en verguisde keuze te hebben gemaakt in de eerste ronde in Matt Thaiss, gaat Anaheim duidelijk voor upside in 2017. Als alles klikt voor Adell… watch out.


#11 Chicago White Sox

JAKE BURGER (3B)
Missouri State University (Springfield, MO)
SportAmerika’s pick: Jeren Kendall (OF)
Austin Beck (OF) | Alex Faedo (RHP) | Jordon Adell (OF) | Adam Haseley (OF)


Nog een verrassende selectie: de Chicago White Sox’ keuze voor Missouri State’s derde honkman Jake Burger. Waar vooraf alle pijlen naar outfielder Jeren Kendall wezen, kwamen er uren voor de draft ineens verhalen naar buiten dat Kendall toch zou zakken op de lijst. Met backup-keuzes Austin BeckJordon Adell en Adam Haseley al weg, zou het in de lijn der verwachting hebben gelegen dat de Sox, zoals vaker, voor een collegewerper zouden kiezen. Scouting Director Nick Hostetler hield echter woord: het werd een positiespeler.


Burger had een fantastisch seizoen voor Missouri State. In 2017 sloeg hij .328/.443/.648 met 35 extra-base hits (waaronder 22 homeruns). Hij had 65 RBI’s en 43 vrije lopen, tegenover slechts 38 strikeouts. Er zijn wat zorgen (voornamelijk bij Jim Bowden en Dan Duquette) over Burgers’ lange swing, maar op plek 11 was hij één van de beste (zo niet: de beste) rechtshandige slugger op het draftbord.
Wat betreft de White Sox heeft Burger één ding alvast mee.


Na Zack Burdi in 2016, draften de White Sox dus nu voor het tweede jaar op rij een speler met hart voor de club. Met Burger in de gelederen en de White Sox in de running voor college-fenomeen Seth Beer in de Draft van 2018, is er een culinaire buitenkans aan de Southside.


#12 Pittsburgh Pirates

SHANE BAZ (RHP)
Concordia Lutherian High School (Tomball, TX)
SportAmerika’s pick: D.L. Hall (LHP)
Evan White (1B) | Trevor Rogers (LHP) | Shane Baz (RHP)

So close, maar toch hadden we hem net niet goed. Pittsburgh’s keuze voor Shane Baz was niet geheel verrassend (het ging, zoals we in de Preview schreven, tussen Baz, D.L. Hall en Trevor Rogers), maar het is opvallend dat de Pirates D.L. Hall links lieten liggen.

Niets ten nadele van Baz, maar Hall stond toch over het algemeen iets hoger op de lijstjes. Met Baz haalt Pittsburgh echter een zeer getalenteerde rechtshandige werper binnen, die nog wel eens leuke dingen kan gaan doen in de toekomst. Het is echter op dit moment nog onzeker wat de pitcher gaat doen in die directe toekomst.

Met andere woorden: de Pirates zullen stevig in de buidel moeten tasten om de righty uit te kopen.


#13 Miami Marlins

Trevor Rogers (LHP)
Carlsbad High School (Carlsbad, NM)
SportAmerika’s pick: Trevor Rogers (LHP)
Shane Baz (RHP) | D.L. Hall (LHP)

(Twitter)

Wel goed zaten we met onze voorspelling van de Miami Marlins-pick op nummer 13: Trevor Rogers leek de meest logische keuze voor een organisatie met een chronisch gebrek aan Minor League-talent op de heuvel. Dat Rogers een groot talent is, staat buiten kijf.

Na vorig jaar in de eerste ronde ook een linkshandige werper te hebben gekozen in de persoon van Braxton Garrett, is het nu de beurt aan Rogers om zijn Hawaii-shirts en zonnebril in te pakken. Van New Mexico naar Florida, high-90’s fastball in de koffer en gáán.


#14 Kansas City Royals

NICK PRATTO (1B)
Huntington Beach High School (Huntington Beach, CA)
SportAmerika’s pick: Shane Baz (RHP)
Trevor Rogers (LHP) | D.L. Hall (LHP)

Van een ‘bijna goed’ naar ‘not even close‘: de Royals hebben een nieuwe vijand gemaakt in de New York Yankees. Waar de duvel en zijn ouwe moer Nick Pratto aan New York toedichtte, had Kansas City andere ideeën. Ondanks meerdere goede pitchers nog op het draftboard, sloeg KC op plek 14 al toe en draftte Pratto. De eerste honkman uit Huntington Beach past opzich wel aardig in het plaatje dat KC hanteert wat betreft de corner guys. Pratto doet denken aan Eric Hosmer qua defense en techniek en Mike Moustakas qua powerpotentie.
In 2011 was Pratto overigens de grote held tijdens de Little League World Series, een feit waaraan MLB Network hem nog even herinnerde na zijn draft.


#15 Houston Astros

J.B. BUKAUSKAS (RHP)
University of North Carolina (Chapel Hill, NC)
SportAmerika’s pick: Keston Hiura (SS)
David Peterson | Shane Baz (RHP) | Seth Romero (LHP)

Als Keston Hiura hier nog beschikbaar was geweest, lijkt het vrijwel zeker dat Houston hem hier opgepikt had. Met Hiura van het bord af, was pitching het te bewandelen draftpad voor de Astros. Met de val die J.B. Bukauskas doormaakte, van potentieel top-7 naar plek 15, was de keuze voor Houston eenvoudig. De werper zelf was overigens totaal in het ongewisse over zijn toekomst.


Bukauskas maakte een heel matig voorjaar door, maar als hij zijn fastball en slider weer op de rails krijgt, is hij in potentie een heel goede nummer-2 starter in de Majors. Die zijn waardevol, zeker voor een organisatie die aan de lopende band werpers kwijtraakt aan blessures.


#16 New York Yankees

CLARKE SCHMIDT (RHP)
University of South Carolina (Columbia, SC)
SportAmerika’s pick: Nick Pratto (1B)
Austin Beck (OF) | David Peterson (LHP)

Het lijkt erop dat niemand in New York gerekend had op de Royals en hun liefde voor Nick Pratto. Er moest dus halsoverkop een selectie gemaakt worden. Niets ten nadele van werper Clarke Schmidt, maar je zou zeggen dat die er zeer waarschijnlijk in de tweede ronde ook nog geweest voor New York. Schmidt herstelt momenteel van zeer recente Tommy John-surgery en zal pas halverwege 2018 weer op een werpersheuvel staan. Ondanks de blessure wordt hij nu gedraft rond dezelfde positie waar hij voor zijn blessure ingeschat werd.
Dat lijkt gezien de onzekerheid van elleboogblessures wat hoog, maar achteraf bleek dat de Yankees op deze manier geld konden besparen, om in de tweede ronde over slot te kunnen gaan voor de tekenbonus van werper Matt Sauer; toch weer een uitgekookte strategie van de Bronx Bombers, dus.
Collega Gamecock Jordan Montgomery was in elk geval erg blij met de eerste keuze van zijn club.


#17 Seattle Mariners

EVAN WHITE (1B)
University of Kentucky (Lexington, KY)
SportAmerika’s pick: Griffin Canning (RHP)
David Peterson (LHP) | Austin Beck (OF)

Seattle verraste ook, maar in positieve zin. Waar de Mariners veelvuldig aan pitching werden gekoppeld, opteerden Jerry DiPoto en zijn crew toch voor een aanvallende speler. In Kentucky’s Evan White vissen de M’s een heel behoorlijke selectie uit de zee aan prospects.
White is geen prototypische eerste honkman. Waar power over het algemeen de belangrijkste kwaliteit van spelers op zijn positie is, heeft White daar niet bepaald teveel van. Hij is echter wel een prima slagman, die gebruik maakt van het hele veld als hij slaat. Bovenal is hij een fantastische veldspeler. Ook hij doet dus een beetje denken Eric Hosmer.

Hoe White zich in de pro’s gaat ontwikkelen, blijft nog even afwachten. Corner infielders zonder power moeten wel heel goed op andere vlakken zijn. Er is potentie en er is te zien waarom Seattle voor White koos, maar het wordt interessant.


#18 Detroit Tigers

ALEX FAEDO (RHP)
University of Florida (Gainesville, FL)
SportAmerika’s pick: Tanner Houck (RHP)
Nate Pearson (RHP) | D.L. Hall (LHP) |  Seth Romero (LHP)

Het stond als een paal boven water dat de Detroit Tigers voor pitching zouden gaan. Waar wij nog dachten dat Alex Faedo een stuk eerder van het bord zou verdwijnen, viel hij helemaal naar plek 18. Het lijkt nog steeds geen gekke gedachte dat Detroit voor Houck had gekozen als Faedo er niet meer was, maar op deze plek in de draft moet je wel toeslaan, zeker met zo’n goede slider en change-up als Faedo bezit.

(Twitter)

Faedo was tot voor kort nog een potentiële nummer 1 overall selectie, maar een tweevoudige scopie aan zijn knieën en bijkomend snelheidsverlies op zijn fastball weerhielden hem van het vasthouden van deze plek. De werper kan dit jaar nog in de College World Series uitkomen, als Florida Wake Forest van zich af weet te slaan. Dat de Tigers een SEC-pitcher kiezen, is overigens niet verrassend. Detroit is gek op werpers uit die conference en koos Faedo in 2014 ook al, toen in de 40e ronde uit high school.


#19 San Francisco Giants

HELIOT RAMOS (SS/OF)
Leadership Christian Academy (Puerto Rico)
SportAmerika’s pick: Logan Warmoth (SS)
Evan White (1B) | Jordon Adell (OF)

Laat het maar aan de San Francisco Giants over om onnodige risico’s te nemen in de draft. De keuze voor Heliot Ramos kan wel eens het resultaat zijn van de helium die Heliot de laatste anderhalve week ineens meekreeg. De hype rondom de Puerto Ricaanse korte stop werd steeds groter en de Giants lijken gezwicht te zijn voor de potentie.

(Twitter)

Met de door ons voorspelde Logan Warmoth had San Francisco een (veel) veiligere zet kunnen doen, maar Ramos heeft een ongelooflijk plafond. Er bestaat dan ook een kans dat de Giants een superster hebben gedraft op plek 19. De bodem is echter ook laag bij Ramos, maar hij is nog erg jong. De Puerto Ricaan is een jongen om in de gaten te houden.


#20 New York Mets

DAVID PETERSON (LHP)
University of Oregon (Eugene, OR)
SportAmerika’s pick: Sam Carlson (RHP)
Nate Pearson (RHP) | Jake Burger (3B)

Toch weer een collegepitcher naar de Mets, maar niet de door ons bedachte Sam Carlson. Carlson ging halverwege de tweede ronde (als 55e overall) naar de Mariners. De Mets kozen (terecht) voor David Peterson, die nog beschikbaar was op plek 20.

Peterson is een geweldige werper die in mei nog 20 strikeouts gooide in een wedstrijd. Met dat optreden schoot hij ineens Draft boards omhoog, waardoor hij nu een New York Met is. Nu hopen dat hij heel blijft.


#21 Baltimore Orioles

D.L. HALL (LHP)
Valdosta High School (Valdosta, GA)
SportAmerika’s pick: Austin Beck (OF)
Griffin Canning (RHP) | Alex Lange (RHP) | Jake Burger (3B)

We wisten van tevoren dat deze selectie onjuist zou blijken, maar door omstandigheden viel Austin Beck veel verder in onze mock draft dan we van tevoren dachten. Dat bleek ook, want Beck ging op plek zes. Wat we ook nooit hebben zien aankomen, is de ongelooflijke val die D.L. Hall doormaakte. Tenzij er in de komende dagen nieuws uitlekt over het hoe en waarom, lijkt het dat Baltimore gewoon een mazzeltje heeft gehad.

(Twitter)

Met de potentie die Hall bezit, zou het zomaar kunnen dat de werper over een paar jaar de topwerper in het Orioles-systeem is. Het talent is niet te miskennen.


#22 Toronto Blue Jays

LOGAN WARMOTH (SS)
University of North Carolina (Chapel Hill, NC)
SportAmerika’s pick: David Peterson (LHP)
Tanner Houck (RHP) | Griffin Canning (RHP)

(D1baseball.com)

De Blue Jays leken voornamelijk interesse te hebben in pitching, maar Logan Warmoth is een te verdedigen keuze op plek 22. Warmoth, die wij naar de San Francisco Giants hadden bedacht, is een heel veilige keuze. De UNC Tar Heel speelt over de hele linie betrouwbaar, maar blinkt op geen enkel vlak uit. Daar is niets mis mee, dus blijkbaar was er in de Blue Jays-organisatie een noodzaak aan een degelijke infielder die over niet al te lange tijd klaar voor de Majors kan zijn.


#23 Los Angeles Dodgers

JEREN KENDALL (OF)
Vanderbilt University (Nashville, TN)
SportAmerika’s pick: Bubba Thompson (OF)
Griffin Canning (RHP) | Hans Crouse (RHP)

Wél een outfielder voor LA, niet Bubba Thompson. Net als D.L. Hall viel ook Kendall een stuk verder dan verwacht. Blijkbaar nemen teams geen genoemen met 3 jaar topproductie, als je vervolgens in je laatste maanden voor de Draft ineens wat strikeoutproblemen krijgt.

(Twitter)

Met een Minor League-systeem dat uitpuilt van het talent, kunnen de Dodgers het zich permitteren een gok als Kendall te nemen. Krijgt hij zijn strikeouts onder controle, wordt hij een All-Star. Lukt het niet, zien we hem nooit in Dodger Blue.


#24 Boston Red Sox

TANNER HOUCK (RHP)
University of Missouri (Columbia, MO)
SportAmerika’s pick: Alex Lange (RHP)
Blayne Enslow (RHP) |  David Peterson (LHP) | Seth Romero (LHP)

Qua ideeën voor Boston zaten we er niet gek ver vanaf. Waar in de mock draft de BoSox nog voor Alex Lange kozen, viel in de echte Draft Missouri righty Tanner Houck een paar plaatsen verder dan gedacht. Dat de Red Sox voor een werper zouden kiezen, was wel duidelijk. Houck was, zoals het er nu op staat, waarschijnlijk de beste overgebleven college-starter.

(Twitter)

Boston had hier vanwege de strikeouts ook gewoon wél voor Lange kunnen kiezen, maar Houck is wat gepolijster. Degelijke selectie voor de Red Sox, niets spectaculairs.


#25 Washington Nationals

SETH ROMERO (LHP)
[geen school] (West Columbia, TX)
SportAmerika’s pick: Seth Romero (LHP)
Alex Lange (RHP)


Seth Romero naar de Nationals was een pick waar zo ongeveer een 100% score op werd gehaald in de scouting- en prospectwriting-industrie. Het was simpelweg te logisch om de gevorderde Romero voorbij het team met de grootste noodzaak voor bullpenhulp te laten vallen.

Met Romero halen de Nats een moeilijke jongen in huis, dus het is te hopen dat hij zijn lesje geleerd heeft na zijn wegzenden bij de University of Houston.


#26 Texas Rangers

BUBBA THOMPSON (OF)
McGill-Toolen High School (Mobile, AL)
SportAmerika’s pick: Jake Burger (3B)
Sam Carlson (RHP) | Matt Sauer (RHP) | Bubba Thompson (OF)

Voor de Rangers zaten we er ver naast qua hoe ver we dachten dat Jake Burger zou vallen (hij ging als 11e naar de White Sox), maar Bubba Thompson stond wel degelijk op ons lijstje als eerstvolgende positiespeler die naar de Rangers zou kunnen gaan. Mogelijk heeft het Texas verbaasd dat ze de jonge outfielder op plek 26 nog wisten binnen te halen, zeker nadat de Dodgers naar verluidt all-in waren op Thompson.

Het Minor League-systeem in Texas is vrij leeg qua positiespelers, dus een beetje input in de vorm van een getalenteerde outfielder is welkom. Er is geen haast bij zijn ontwikkeling, dus de 18-jarige kan alle tijd nemen.


#27 Chicago Cubs

BRENDON LITTLE (LHP)
State College of Florida (Bradenton, FL)
SportAmerika’s pick: Nick Allen (SS)
Daulton Varsho (C) | Brendon Little (LHP) | Sam Carlson (RHP)

Zouden de Cubs voor een positiespeler gaan, was Nick Allen de aangewezen persoon. Neigden ze naar pitching, dachten wij dat Brendon Little wel eens een kans zou maken. Deze gedachte kwam uit, want de regerend World Series-kampioen voegde de lefty inderdaad toe aan hun Minor League-systeem. In combinatie met hun tweede selectie, op plek 30 in de Draft, hebben de Cubs hun pitching in de opleiding een behoorlijke talent-injectie gegeven. Little is niet de meeste besproken prospect (er was weer aandacht voor pick 30), maar hij is niet te onderschatten.


#28 Toronto Blue Jays

NATE PEARSON (RHP)
College of Central Florida (Ocala, FL)
SportAmerika’s pick: Gavin Sheets (1B)
Matt Sauer (RHP)

(Twitter)

Als back-up pick hadden wij hier wel een werper aan de Blue Jays toebedacht, maar met Nate Pearson halen de Blue Jays een betere pitcher binnen dan wij dachten. Onze eerste potentiële keuze voor de Jays, Wake Forest power hitter Gavin Sheets, ging in de tweede ronde naar de Chicago White Sox. Pearson is echter niet mals. De righty bezit een monster van een fastball die op 102 mph geklokt is. Dat is het wel zo’n beetje bij het product uit Central Florida, want hij mist secundaire pitches, maar de upside is er absoluut.


#29 Texas Rangers

CHRISTOPHER SEISE (SS)
West Orange High School  (Winter Garden, FL)
SportAmerika’s pick: Matt Sauer (RHP)
Tristen Lutz (OF)

Chris Seise is een naam die in de verste verte niet op ons draft board stond. Hij springt er dan ook weinig uit als het op zijn talent aankomt, maar over de hele linie doet hij ook weinig slecht. Er is power potentie aan slag en in het veld bereikt hij met het grootste gemak de plek waar hij moet zijn om de play te maken. Verder… moeten we hem eerst even zien spelen in de pro’s.

(Twitter)


#30 Chicago Cubs

ALEX LANGE (RHP)
Louisiana State University (Baton Rouge, LA)
SportAmerika’s pick: Clarke Schmidt (RHP)
Hans Crouse (RHP)

Het was vrij duidelijk dat de Cubs tenminste één van hun twee eerste selecties zouden besteden aan een werper. Uiteindelijk gingen de Cubbies zelfs twee uit twee, door een extra collegewerper te selecteren op plek 30 in Alex Lange.

(Twitter)

Lange was één van de betere strikeout-artiesten in de college ranks. Het feit dat hij bijna tot de tweede ronde viel, is uitzonderlijk. De Cubs slaan met hem een goede slag en sluiten de eerste ronde op deze manier met een hoge noot af.


Voor de volledigheid

De eerste ronde werd afgesloten met de Competitive Balance Round A. Deze verliep als volgt:

  1. Tampa Bay Rays – RHP Drew Rasmussen (Oregon State)
  2. Cincinnati Reds – SS Jeter Downs (Monsignor Edward Pace HS, FL)
  3. Oakland Athletics – SS Kevin Merrell (University of South Florida)
  4. Milwaukee Brewers – OF Tristen Lutz (James Martin Senior HS, TX)
  5. Minnesota Twins – OF Brent Rooker (Mississippi State University)
  6. Miami Marlins – OF Brian Miller (University of North Carolina)

De teams zonder eerste-ronde-selectie kozen als volgt:

Tweede ronde
  • 48) Colorado Rockies – 3B Ryan Vilade (Stillwater HS, OK)
  • 64) Cleveland Indians – OF Quentin Holmes (Monsignor McClancy Memorial HS, NY)

De St. Louis Cardinals mochten nog niet kiezen. De organisatie verloor meerdere draft picks vanwege het hacken van de Houston Astros scoutingdatabase.

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen