Game winner van Ja Morant, Rockets winnen topper

Het NBA-seizoen 2019-20 is begonnen en natuurlijk houden wij bijna dagelijks de resultaten en de ontwikkelingen bij. Afgelopen nacht wonnen de Memphis Grizzlies dankzij een gamewinner van Ja Morant nipt van de Charlotte Hornets. De topwedstrijd van de avond tussen de Houston Rockets en de Los Angeles Clippers werd dankzij 47 punten van James Harden gewonnen door de Rockets.

WOENSDAG 13 NOVEMBER

GRIZZLIES VERSLAAN HORNETS IN ENERVEREND DUEL

De Memphis Grizzlies hebben hun tweede wedstrijd op rij gewonnen. Op bezoek bij de Charlotte Hornets wonnen ze met 119-117. Uitblinker was Ja Morant met 23 punten, 11 rebounds en de gamewinner.
De Grizzlies begonnen sterk aan de wedstrijd en liepen al snel uit naar een 9-0 stand, waarna de Hornets noodgedwongen een time-out namen. De Hornets kwamen sterk terug na de time-out en hadden de leiding aan het einde van het eerste kwart. In het tweede kwart gingen beide teams gelijk op, wat leidde tot tien lead changes en twee gelijke standen in twaalf minuten. De Hornets leidden uiteindelijk bij rust met 64-63.
In het derde kwart liepen de Hornets verder uit van de Grizzlies. Aan de hand van Terry Rozier, die uiteindelijk 33 punten scoorde, kwam de ploeg met nog ruim drie minuten te gaan in het derde kwart op een maximale voorsprong van 12 punten. Echter kwamen de Grizzlies sterk terug en stonden ze binnen vier minuten weer op voorsprong. Met 23 seconden te gaan schoot Devonte Graham een driepunter raak, waardoor de teams gelijk stonden. Echter was het Ja Morant die met een sterke linkshandige lay-up alsnog de winst binnenhaalde voor de Grizzlies.

ROCKETS VERSLAAN CLIPPERS IN TOPDUEL

De Houston Rockets hebben de Los Angeles Clippers in een thuisduel verslagen. Dankzij een fenomenale James Harden won de thuisploeg overtuigend: 93-102.
De Rockets maakte direct de dienst uit en pakte al snel een ruime voorsprong. De ploeg van coach Mike D’Antoni had aan het einde van het eerste kwart al een voorsprong van zestien punten. Echter was niet alles rozengeur en maneschijn voor de Rockets, want Russell Westbrook had al vier persoonlijke fouten na twaalf minuten. Achteraf gezien bleef het voor Westbrook bij deze vier fouten. Ook in de tweede helft bleven de Rockets dominant. Bij de rust had de thuisploeg een voorsprong van twaalf punten.
In de tweede helft kwamen de Clippers een stuk sterker voor de dag. De ploeg van coach Doc Rivers kwam terug tot zes punten aan het einde van het derde kwart. Ook in het vierde kwart was de uitploeg de sterkere partij. De Clippers pakten met nog 6:52 te spelen hun eerste voorsprong van de wedstrijd. Echter was het James Harden die maar liefst zeventien punten scoorde in zes minuten waardoor de Rockets alsnog wonnen.
Harden eindigde uiteindelijk met 47 punten. Topscorer bij de Clippers was Kawhi Leonard met 26 punten en 12 rebounds.

OVERIGE UITSLAGEN

Philadelphia 76ers – Orlando Magic: 97-112; Nikola Vucevic 25 punten, 12 rebounds
Washington Wizards – Boston Celtics: 133-140; Kemba Walker 25 punten, 5 assists, 5 rebounds/Bradley Beal 44 punten, 5 rebounds, 6 assists
San Antonio Spurs – Minnesota Timberwolves: 114-129; Andrew Wiggins 30 punten, 8 rebounds, 7 assists
Golden State Warriors – Los Angeles Lakers: 94-120; LeBron James 23 punten, 6 rebounds, 12 assists
Toronto Raptors – Portland Trail Blazers: 114-106; Pascal Siakam 36 punten, 6 rebounds

Top- en coverfoto: AP Photo/Nell Redmond

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.