Game-winners in Sacramento én Oakland

DONDERDAG 27 NOVEMBER

HARDEN SCHITTERT ANDERMAAL

Voor de derde wedstrijd op rij traden de Houston Rockets aan zonder Chris Paul. Na de overwinningen tegen San Antonio en Oklahoma wisten de Rockets ook te winnen van de Boston Celtics. James Harden blonk in de 113-127 zege uit met 45 punten en negen rake driepunters.
Harden begon zeer sterk aan de wedstrijd met vijf driepunters en vier assists in het eerste kwart. Hierdoor liepen de Rockets al snel uit naar een voorsprong van 17 punten. Echter kwamen de Celtics sterk terug in het derde kwart en kwamen ze zelfs even op voorsprong.
Halverwege het derde kwart nam Houston de touwtjes weer in handen. De ploeg van coach Mike D’Antoni liep ver uit op de Celtics en hield deze voorsprong vast. Naast James Harden blonk ook Clint Capela uit bij de Rockets. De Zwitser scoorde 24 punten en pakte 18 rebounds. Bij Boston was Kyrie Irving belangrijk met 23 punten en 11 assists.

KINGS VERSLAAN GEHAVENDE LAKERS

Voor de Sacramento Kings kwam het treffen met de Los Angeles Lakers op een fantastisch moment. De Lakers mistten LeBron James en Rajon Rondo, waardoor coach Luke Walton gedwongen was verder terug te grijpen op zijn bank. De Kings profiteerden volledig van de blessures bij de Lakers. In een spannende wedstrijd werd het 116-117 voor de Kings.
De Kings begonnen sterk aan de wedstrijd en hadden de wedstrijd onder controle in het eerste kwart. Echter namen de Lakers de wedstrijd in het tweede kwart over. Kyle Kuzma, die goed was voor 33 punten, leidde de Lakers naar een voorsprong van maximaal 15 punten.
Deze 15 punten waren met iets meer dan zes minuten te gaan nog niet veilig. De Lakers verloren langzamerhand de grip op de wedstrijd en stond met vier seconden nog te gaan twee punten voor terwijl Sacramento balbezit had. Deze voorsprong werd door Bogdan Bodganovic omgezet in een achterstand. De Serviër schoot, in de buzzer, een onvervalste stepback driepunter raak en bezorgde de Kings hierdoor de overwinning.

DAME TIME BRENGT BLAZERS OVERWINNING

Het loopt dit seizoen nog niet zoals de Golden State Warriors hadden gehoopt. In de thuiswedstrijd tegen de Portland Trail Blazers verloren de Warriors voor de vierde keer in de acht laatste wedstrijden. Na overtime wonnen de Blazers dankzij een driepunter van Damian Lillard met 110-109.
De wedstrijd verliep zeer gelijkwaardig. De Warriors hadden een maximale voorsprong van tien punten en de Blazers hadden een maximale voorsprong van acht punten. Hierdoor bleven de teams zeer dicht bij elkaar in de buurt. Met twintig seconden te gaan schoot Kevin Durant een driepunter raak wat de teams op gelijke hoogte bracht en een verlenging het verschil moest uitmaken.
In de verlenging was het Damian Lillard die het verschil maakte. Met zes seconden te gaan schoot de point guard een driepunter raak, terwijl Kevin Durant, Steph Curry én Draymond Green, zich binnen een meter van Lillard bevonden. Een ware toverbal bracht de Blazers uiteindelijk hun twintigste overwinning van het seizoen.

OVERIGE UITSLAGEN

New York Knicks – Milwaukee Bucks: 96-112
Philadelphia 76ers – Utah Jazz: 114-97

Cover- en topfoto: Foto: Steve Yeater / Associated Press

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.