Frank Vogel ontslagen door Los Angeles Lakers

Het eerste ontslag van de periode na het reguliere seizoen is een feit. Frank Vogel zat na een teleurstellend seizoen van de Los Angeles Lakers al op de hot seat, en maandag is de samenwerking beëindigd.

VAN SUCCES NAAR TELEURSTELLING

Sinds 2019 zit Vogel al bij de Lakers, na een lange periode van het zijn van de head coach van de Pacers en een korte periode bij de Magic. In 2019-20 was het meteen raak voor Vogel en de Lakers. Hij werd tijdens het seizoen dat gedomineerd werd door corona kampioen met LeBron James en de Lakers. Daarna ging het allemaal wat minder. In 2020-21 gingen de Lakers er in de eerste ronde van de playoffs uit, terwijl het tijdens 2021-22 niet eens de playoffs haalde. De aanwinst van het seizoen, Russell Westbrook, bleek niet eens genoeg om na het reguliere seizoen nog te spelen. Het play-in toernooi werd niet gehaald en dit bleek het einde te zijn voor Vogel in Los Angeles.

HOE NU VERDER VOOR DE LAKERS?

De vraag is nu vooral of Russell Westbrook volgend jaar ook nog bij de Lakers speelt, een huwelijk dat tot nu toe verre van succesvol is gebleken, en wie de nieuwe head coach gaat worden. Westbrook heeft voor volgend jaar een teamoptie van $47 miljoen die hij waarschijnlijk wel gaat lichten. De vraag is of hij dan vervolgens getrade wordt of dat hij ook volgend jaar bij de Lakers speelt. Verder lopen de contracten van onder meer Anthony Davis en LeBron James nog wel even door.

Daarna wordt het echter snel minder. Alleen Davis, James en Talen Horton-Tucker hebben voor volgend jaar een contract. De selectie van de Lakers voor 2022-23 bestaat momenteel dus uit drie spelers. Stanley Johnson en Austin Reaves hebben een teamoptie voor volgend seizoen, terwijl Kendrick Nunn een spelersoptie heeft van ongeveer $5 miljoen. De rest, waaronder Carmelo Anthony, Malik Monk, Avery Bradley, Wayne Ellington, Dwight Howard en Kent Bazemore, zijn transfervrij. Veel werk aan de winkel dus voor de Lakers.

Foto: AP

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen