Winning streak Suns voorbij, Rockets winnen zeven op rij

Het NBA-seizoen 2021-22 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week


3 DECEMBER – 9 DECEMBER


WESTERN CONFERENCE STAND

 1. Golden State Warriors 21-4
 2. Phoenix Suns 20-4
 3. Utah Jazz 17-7
 4. Memphis Grizzlies 14-11
 5. LA Clippers 14-12
 6. LA Lakers 13-12
 7. Dallas Mavericks 12-12
 8. Denver Nuggets 11-14
 9. Minnesota Timberwolves 11-14
 10. Sacramento Kings 11-14
 11. Portland Trail Blazers 11-15
 12. SA Spurs 8-15
 13. Houston Rockets 8-16
 14. OKC Thunder 8-16
 15. NO Pelicans 7-20

IN DE SPOTLIGHT


HET EINDE VAN DE SUNS WINREEKS

De Golden State Warriors waren uit op wraak. De Phoenix Suns hadden vorige week het onderlinge duel gewonnen terwijl Devin Booker uitviel. Dit keer trokken de Warriors aan het langste eind. Phoenix had het franchiserecord net verbroken door 18 wedstrijden op rij te winnen. Golden State beëindigde de winreeks door de Suns op 3 december te verslaan met 118-96. De Suns hopen met de overwinning op 6 december op de Spurs weer aan een nieuwe streak te beginnen.

Steph Curry maakte zes driepunters tegen Phoenix en kwam uit op 23 punten in totaal. Vervolgens schoot The Chef ook 6 driepunters raak tegen de Trail Blazers in de 104-94 overwinning. Curry is nu heel dichtbij het verbreken van het record van meest gemaakte driepunters ooit door Ray Allen. Curry staat nu op 2964. Allen was goed voor 2973 driepunters in zijn carrière. Met nog 10 te gaan is het een kwestie van tijd voordat The Chef de meeste driepunters ooit heeft gemaakt.

ROCKETS NAAR DE MAAN

De winreeks van de Suns was ontzettend indrukwekkend. Inmiddels is een laagvlieger bezig aan een eigen streak. De Houston Rockets hadden voor het begin van hun winning streak nog maar één wedstrijd gewonnen. Inmiddels staan de Texanen op zeven gewonnen duels op rij. Als laatste vielen de Brooklyn Nets. James Harden kon zijn oude ploeg niet stoppen. Hij eindigde met een schotpercentage van 25% toch nog op 25 punten. Dat kwam dankzij de 14 gemaakte vrije worpen uit 16 pogingen. The Beard kreeg wel een prachtige tribute video van de Rockets. Bij Houston kwam alleen Eric Gordon met 21 boven de 20. Er waren wel 6 spelers van de Rockets die in dubbele cijfers scoorden.

MEMPHIS SLACHT OKC

De Memphis hielden afgelopen week niks heel van Oklahoma City. De Thunder werden met een verschil van maar liefst 73 punten (79-152) verslagen. Ongeveer 30 jaar geleden won Cleveland met een verschil van 68 punten (148-80) van Miami. Dat record is verbroken. OKC is duidelijk aan het tanken, maar het blijft een knappe prestatie van Memphis.

Jaren Jackson Jr. was de topscorer van de wedstrijd met 27 punten. Maar liefst zes spelers die op de bank begonnen, eindigden in dubbele cijfers. Drie starters, waaronder Jackson Jr., behaalde minimaal 10 punten.


SPELER VAN DE WEEK


Ondanks de goede vorm van Curry, is Donovan Mitchell onze SportAmerika Speler van de Week. Spida zorgde voor een gemiddelde van 35 punten per wedstrijd. Daarmee had hij een groot aandeel in de winreeks van de Jazz, waar de teller op vijf staat. Voor de prijs tellen we natuurlijk alleen de laatste drie wedstrijden mee. Mitchell staat op een schotpercentage van 57,6 procent in totaal en 44,1 van achter de driepuntlijn. De 4,7 apg en 3 rpg mogen er ook wezen. De shooting guard maakte 34 punten tegen de Celtics, 36 tegen de Timberwolves en 35 tegen de Cavaliers.


VOORUITBLIK


Op zaterdag zien we de LA Clippers in actie tegen Orlando Magic op een mooi tijdstip: 21.30 NL-tijd. Verder draait deze week natuurlijk om wanneer Steph Curry een all-time record breekt. Hij heeft nog 10 driepunters nodig om Ray Allen in te halen. Van zaterdag naar zondagnacht om 02.30 spelen de Warriors tegen 76ers. Lukt het dan niet om het record te breken, dan staan de Pacers van maandag naar dinsdagnacht om 01.00 op het programma. Gelijk van dinsdag naar woensdagnacht spelen de Warriors dan vervolgens tegen de Knicks om 01.30. Het record verbreken in Madison Square Garden, waar Curry bijna alleen maar goede wedstrijden speelt, zou een romantisch verhaal zijn.

Coverfoto: Troy Taormina-USA TODAY Sports

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen