Draymond Green geschorst voor Game 5

draymond
Golden State Warriors speler Draymond Green is geschorst voor Game 5 van de NBA Finals. De forward kreeg het in de vorige wedstrijd aan de stok met LeBron James.


In de herhaling op TV was te zien dat de Warriors speler James in zijn edele delen raakt. Voor de NBA waren de beelden genoeg om Green achteraf een Flagrant 1 fout te geven, wat voor hem een automatische schorsing betekent. Eerder in de playoffs raakte de Warriors-forward ook al in de clinch met Steven Adams (Oklahoma City Thunder). Het lijkt een obsessie, want ook toen waren de edele delen van een speler het doelwit en trapte hij er vol tegen aan.


Elke volgende flagrant fout die Green oppakt in de NBA Finals zal automatisch een schorsing zijn (flagrant 1 = 1 wedstrijd en flagrant 2 = 2 wedstrijden). Maandag doet hij niet mee, in een wedstrijd waarin de Warriors de titel kunnen pakken.
Foto: Archief Getty Images

  1. Een lachwekkende beslissing van de NBA. LeBron’s duw (onder het oog van de ref niet eens bestraft) was duidelijk de aanleiding van alles. Als LBJ dan na de wedstrijd videobeelden nodig heeft om zelf te kunnen beoordelen of hij een tik in z’n zaakje heeft gehad zegt eigenlijk wel genoeg. Erg sneu dat hij nu een soort van beloond wordt voor z’n eigen infantiele gedrag. Natuurlijk, Green had geen aanleiding moeten geven voor een onderzoek achteraf. Het isechter wel bedenkelijk dat een speler geschorst wordt voor wat in de wedstrijd een normale fout heeft opgeleverd en na anderhalve dag pas wordt opgewaardeerd naar een flagrant 1…
    Dit gezegd hebbende: Warriors in 5.

  2. Weet je wat lachwekkend is? Green niet schorsen tijdens de OKC series. Dit had al veel eerder moeten gebeuren, niet nu pas. Zoveel incidenten met die kerel en alles wordt gedoogd door de NBA.

  3. Dan hadden ze hem inderdaad toen al moeten schorsen en niet nu alsnog. Toen is de flagrant 1 gecalled die niet achteraf nog eens is geupgrade naar een 2. Nu is van een normale fout na eindeloos terugkijken van de beelden een flagrant 1 gemaakt… Vind ik op opmerkelijk.
    Elders las ik een opmerking waar ik me wel in kon vinden: Green (en ook nog wel wat andere spelers) wordt nu beschouwd als gemene of dirty speler. Alles wordt vandaag de dag echter ook 100x uitvergroot. In de jaren ’90 zou dit gemiep achteraf niet eens voorkomen. Met de tijd verbeteren veel dingen, ook in de NBA, maar de league moet wel oppassen niet te soft te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen