Doncic schakelt Suns uit, Celtics verslaan Bucks

De Dallas Mavericks en Boston Celtics hebben game 7 van de tweede ronde in de NBA Playoffs op hun naam geschreven. Zij schakelen daardoor de Phoenix Suns en Milwaukee Bucks, beide vorig jaar nog in de NBA Finals, uit.

MAVERICKS – SUNS: 123-90

De serie tussen de Mavericks en Suns heeft weinig spectaculaire duels opgeleverd, en ook game 7 bleek een blow-out te zijn. Alleen niet de kant op die veel mensen misschien hadden verwacht. Vanaf het eerste kwart namen de Mavericks in Phoenix het heft in handen. Onder leiding van Luka Doncic werd het eerste kwart (27-17) gewonnen, waarna ook het tweede kwart werd gedomineerd (30-10). Zo stond de uitploeg met rust ineens met 30 punten voor.

In het derde kwart liepen de Mavericks zelfs nog verder uit (35-20). Het het verschil groeide naar 45 punten. De Suns wonnen dan nog wel het vierde kwart (31-40), maar tegen Doncic en de Mavericks was niks opgewassen. Doncic (35 PTS, 10 REB, 6-11 3PT) was samen met Spencer Dinwiddie (30 PTS, 5-7 3PT) de uitblinker bij de uitploeg. Bij de Suns kwam niemand boven de 12 punten uit. Een bizarre offday op een enorm slecht moment. Zo gaan de Mavericks door en mogen ze het in de Western Conference Finals opnemen tegen de Golden State Warriors.

BUCKS – CELTICS: 81-109

De andere game 7, tussen de Celtics en Bucks in Boston, was iets spannender maar ook niet erg spectaculair. Nadat de Bucks, weer zonder Khris Middleton, in het eerste kwart goed waren begonnen (26-20) namen de Celtics de controle over. Met het publiek erachter wonnen de Celtics het tweede (17-28) en derde kwart (21-31) en was de voorsprong met ingang van het vierde kwart ineens 14 voor de thuisploeg.

Deze voorsprong werd in het vierde kwart nog met 13 punten uitgebreid naar 27 punten, wat een 81-109 overwinning opleverde. De Celtics schoten vooral beter van achter de driepuntlijn (12% om 40%). Zo zorgen de Celtics ervoor dat we dit jaar een nieuwe NBA-kampioen krijgen, want de verdediger Milwaukee is uitgeschakeld. Bij de Celtics blonk Grant Williams met 27 punten (7-19 3PT) uit. De Celtics nemen het nu op tegen de Miami Heat in de Eastern Conference Finals.