Doc Rivers nieuwe head coach Philadelphia 76ers

De Philadelphia 76ers hebben hun opvolger voor Brett Brown na iets meer dan een maand weten te vinden. Doc Rivers, die nog niet zo lang geleden wegging bij de LA Clippers, gaat nu aan de slag in ‘city of brotherly love’. Hij moet het succes gaan brengen dat Brown de 76ers niet heeft kunnen geven.

GEEN SUCCES ONDER BRETT BROWN

Brett Brown, de voorganger van Doc Rivers in Philadelphia, heeft het allemaal meegemaakt. Hij begon in 2013 aan een job waarvan hij wist dat tijd en geduld de belangrijkste onderdelen zouden zijn. De eerste vier seizoenen verliepen sportief gezien dramatisch (75-253), maar buiten het veld was er wel succes. Gedurende de seizoenen daarna werden de 76ers steeds beter en beter, met Joel Embiid en Ben Simmons als building blocks. Het team daaromheen bleek echter nooit goed genoeg om echt ver te geraken. De playoffs werden de laatste drie seizoenen gehaald, maar telkens was het niet genoeg om de NBA Finals te halen. Afgelopen seizoen was het na de eerste ronde (L vs de Celtics) al voorbij en kon Brown zijn spullen pakken. Zijn opvolger is nu dus gevonden.

MET RIVERS TO THE TOP?

Dat zal wel de bedoeling zijn. Het ironische is dat ook Doc Rivers ongeveer zo lang bij de Clippers head coach is geweest en ongeveer hetzelfde succes heeft beleeft als Brett Brown bij de 76ers had. Ook voor Rivers geldt dat hij bij zijn oude baan is vertrokken omdat hij niet de volgende stap qua resultaten heeft kunnen zetten. Het enige verschil met Brett Brown is dat Rivers in goed overleg is vertrokken, terwijl Brown gewoon ontslagen is.
Hoe dan ook: er is flink wat werk aan de winkel. De basis van de 76ers staat vast: Ben Simmons, Josh Richardson Tobias Harris, Al Horford, Joel Embiid. Daarachter wordt het echter interessant. Zo is center Norvel Pelle (atletisch en verdedigend ijzersterk) een restricted free agent. Daarnaast zijn point guard Raul Neto, shooting guards Alec Burks en Glenn Robinson III en center Kyle O’Quinn unrestricted free agents. Oftewel: de basis ligt voorlopig nog vast, maar de diepte van de 76ers bank zal een aandachtspunt zijn. Daarbij zal de focus, zo lijkt het, vooral op shooters a la J.J Redick komen te liggen.

Photo: Michael Reaves/Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen