NLWC: Braves leggen Reds het zwijgen op

Houston, Tampa Bay en de Yankees hadden zich woensdag al geplaatst voor de Division Series en donderdag konden de Braves en de Marlins zich aan dit rijtje toevoegen. Door de plannen van Miami kon al snel een streep. Het weer in de Windy City was te slecht om te spelen. Atlanta kwam thuis wel in actie en wilden het seizoen van de Reds beëindigen.Negen keer op rij verloren de Atlanta Braves de eerste wedstrijd van een serie in het postseason. Van die last zijn ze sinds woensdag verlost. Nu is het tijd om een ander spook te verjagen. Met een tweede overwinning op de Cincinnati Reds zou de roemrijke franchise pas voor de tweede keer deze eeuw een serie in de play-offs winnen. De laatste keer was in 2001. Cincinnati wacht al sinds 1995 op zo’n succesje. Toen verloren ze de NLCS en ook toen waren de Braves hun opponent.
Al in de tweede inning zag Ian Anderson de honken vol lopen, maar Tucker Barnhart wist niet te profiteren en was de derde out. De rookie herstelde zich vervolgens goed door in de derde inning drie batters onverrichter zake terug te sturen. Die lijn trok Anderson vervolgens door en in de vijfde inning volgde eindelijk wat run support.
Ronald Acuna bezorgde Luis Castillo al wat kopzorgen en met Austin Riley op de honken zette hij de Braves op voorsprong middels een RBI-double. De werkdag van Castillo eindigde na 5.1 innings, 6 hits, 7 strikeouts en 1 run. Na zes volledige innings nam Will Smith het stokje over van de indrukwekkende Ian Anderson. Met 2 hits, 0 runs en 9 K’s kan de rookie terugkijken op een geslaagd debuut.

HERE COME THE BRAVES

Vorig jaar was het billenknijpen als de bullpen aan de slag moest voor de Braves. Dat is dit jaar veel anders. In Game 1 waren de relievers goed voor vijf shutout innings en in Game 2 waren Will Smith en Chris Martin niet te raken. Hoewel de pitchers van Atlanta domineerden, was het verschil nog altijd maar één run.
Daar kwam in de achtste inning verandering in. Opeens schrokken de bats van de Braves wakker. Een 2-run homerun van Marcell Ozuna brak de wedstrijd open. Met Ozzie Albies op de honken joeg ook Adam Duvall de bal het stadion uit en gaf daarmee Mark Melancon wat lucht. Goed voorbeeld doet echter ook in Atlanta goed volgen, dus hield ook de closer de tegenstander van scoren. Na 19 jaar mogen de Braves eindelijk weer eens een overwinning in het postseason vieren!

UP NEXT

Eindelijk hebben de Braves dat juk van zich afgeworpen. En ze kunnen ook nog met een goed gevoel aan hun NLDS beginnen. Max Fried en Ian Anderson waren fenomenaal tegen de Reds en de bullpen deed z’n werk eveneens uitstekend. En het is ook lekker dat ze op het laatste moment ook nog met de knuppel overweg bleken te kunnen. De tegenstander in de NLDS is nog niet bekend, want die komt uit de serie tussen de Cubs en de Marlins. Joey Votto had veel vertrouwen in zijn Reds, maar om te winnen moet je wel runs scoren. Cincinnati bleef in 22 innings zonder score en daarmee hebben ze een nieuw record gevestigd in het postseason.
Vooraf waren het de bats van de Braves tegen de pitchers van Cincy. Na twee wedstrijden in deze NLWC bleek Atlanta niet alleen aan slag beter te zijn, maar deden ook de pitchers het beter. In totaal noteerden de werpers van Atlanta 28 strikeouts. Met 35 K’s deden de Reds dit beter, maar zij gaven dus meer runs op. Vanaf maandag zien we de Braves terug in de NLDS. Deze worden in Houston afgewerkt.

Cover photo: John Bazemore/AP Photo

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen