NLWC: comeback Padres, Dodgers oppermachtig

Na een nederlaag in Game 1 moesten de Milwaukee Brewers en de San Diego Padres vannacht knokken voor hun laatste kans. Dan moesten zij in de St. Louis Cardinals en de Los Angeles Dodgers wel twee van de meest succesvolle National League teams uit de geschiedenis verslaan.De St. Louis Cardinals hadden in de eerste wedstrijd een statement gemaakt en hoopten dat de ervaren Adam Wainwright daar in Game 2 een uitroepteken achter zou kunnen zetten. Voor de San Diego Padres zag de wereld er heel anders uit. Nadat een dag eerder Chris Paddack al in de eerste inning vier runs had opgegeven, legden de Friars hun lot in de handen vanrighty Zach Davies om de schade vroeg in de wedstrijd beperkt te houden.

MATCHPOINT CARDS

Daar slaagde Davies allerminst in. Waar hij de eerste inning al niet zonder kleerscheuren doorkwam, ontrafelde de pitcher in de daaropvolgende inning volledig. Andermaal stonden er na slagbeurten vier punten op het bord namens de Cards en dit keer was de teller van het gevreesde Slam Diego zelfs nog niet van de 0 af. Ondanks dat de thuisploeg tussendoor met twee punten wel wat had teruggedaan, bracht Kolten Wong met zijn derde RBI van de dag de marge weer op vier in de 6e inning.

TATIS STAAT OP

Waar de Padres tot die tijd hun kansen verkwanselden door op de belangrijke momenten in dubbelspellen te lopen of met strikeout naar de kant te gaan, begonnen ze hierna te doen waar ze zo goed in zijn gebleken: homeruns slaan. In die zesde slagbeurt brachten ze met back-to-back bombs van Fernando Tatis Jr. en Manny Machado de stand gelijk en een inning later was de wedstrijd volledig gekanteld. Will Myers en andermaal MVP-kandidaat Tatis sloegen de thuisploeg naar een 9-6 voorsprong. Over en weer zouden er nog homeruns uitgewisseld worden, maar de zege van San Diego kwam nooit echt meer in gevaar.

UP NEXT

Voor beide managers zal het flink puzzelen worden wie zij in de derde wedstrijd de heuvel opsturen. In de eerste twee wedstrijden hebben zij namelijke allebei al flink wat armen gebruikt. Voor de Cards lijkt al duidelijk dat Jack Flaherty als eerste zal gooien. Hij kende een wat wisselend 2020, nadat hij een jaar eerder nog een uitstekend seizoensslot beleefde. Wie namens de Padres zijn opponent zal worden is nog niet zeker. Waarschijnlijk kiest manager Jayce Tingler voor een opener gevolgd door een rits relievers.Net als de Padres hoopten de Brewers ook hun serie op gelijke hoogte te kunnen brengen. Dat dit niet makkelijk zou worden tegen de ijzersterke Dodgers stond vooraf al vast. Ze legden hun vertrouwen in starter Brandon Woodruff, die het in deze Game 2 moest opnemen tegen Clayton Kershaw.

KERSHAW DOMINANT

Die laatste heeft het niet altijd makkelijk gehad in het postseason. Vannacht was hij echter weer zo goed als we weten dat hij kan zijn. In 8 innings gooide hij maar liefst 13 strikeouts, terwijl hij slechts drie hits en eenmaal vier wijd hoefde te incasseren. Met zijn indrukwekkende optreden bracht hij zijn team in een zetel voor de overwinning. Toch hield Woodruff de spanning er nog lang in.

BETTS BESLIST HET

Nadat de pitcher van de Brew Crew de eerste vier innings betrekkelijk schadevrij was doorgekomen, ging het tenslotte mis in de vijfde. Drie singles van Cody Bellinger, Chris Taylor en Austin Barnes resluteerden in het eerste punt en twee honklopers, die vervolgens beide over de thuisplaat werden geslagen door Mookie Betts. Zijn klap krulden om het derde honk en leverde een double en een 3-0 voorsprong op. Brusdar Graterol, “bijvangst” in de trade die Betts naar Hollywood bracht, mocht in de negende inning de wedstrijd en dus de serie definitief in het slot gooien.

UP NEXT

Nu begint het wachten voor de Dodgers. De beslissingswedstrijd tussen de Cards en divisiegenoot San Diego moet bepalen wie zij in de NLDS zullen treffen. De eerste wedstrijd van die serie zal op dinsdag 6 oktober worden gespeeld.

Coverfoto: Usatsi

 

Sander Grasman
Sander Grasman
Recreatief sporthistoricus en vice-voorzitter van de Nederlandse Fred McGriff-fanclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen