De outsiders voor de NBA-titel – #4 Toronto Raptors


Vanaf het begin van het seizoen stonden de Golden State Warriors, San Antonio Spurs en Cleveland Cavaliers bij elkaar wedkantoor hoog op het lijstje als mogelijk winnaar van de NBA-titel. Naarmate het seizoen vordert vallen steeds meer teams af om kans te maken op deze titel, maar er blijft altijd een groep outsiders over die het de gevestigde orde lastig kan maken.
Volgens verschillende wedkantoren blijven er zes teams over die nog een kans maken. Het gaat hier om de Houston Rockets, Boston Celtics, Los Angeles Clippers, Toronto Raptors, Washington Wizards en de Utah Jazz. Vandaag gaat het over de Toronto Raptors.
Canadese trots
Als enige Canadese ploeg in de NBA hebben de Toronto Raptors de afgelopen jaren de weg omhoog gevonden. Na het vertrek van Chris Bosh werd het tijd voor een nieuwe wind in Toronto. De focus werd gelegd op de backcourt en in de loop de jaren is het team daarom heen gebouwd. Een kampioensteam in wording, wat moet leiden naar een overwinning en Drake die daaropvolgend het Canadese volkslied zingt.
RAPTORS
Upside
De Toronto Raptors zijn eigenlijk een mix tussen de Los Angeles Clippers en de Houston Rockets. Een hele solide starting five, zoals bij de Los Angeles Clippers. Dat werd nog maar eens versterkt toen Terence Ross richting Orlando vertrok en de zeer ervaren Serge Ibaka de weg naar Toronto bewandelde. Naast Ibaka completeert Jonas Valanciunas en DeMarre Carroll de frontcourt.
De vergelijking met de Houston Rockets komt vooral door het ijzersterke backcourt bestaande uit Kyle Lowry en DeMar DeRozan. Vooral de laatstgenoemde lijkt dit seizoen in bloedvorm te verkeren. Hij scoort gemiddeld per wedstrijd vier punten meer dan voorgaand seizoen. De stap die DeRozan dit jaar gemaakt heeft, maakte zijn compagnon vorig seizoen en dit jaar zijn ze samen een nachtmerrie voor elk team. Daarnaast zijn ze samen een bijzonder komisch duo.

Downside
In de ‘Downside’ lijkt de Canadese ploeg ook ten zeerste op de Los Angeles Clippers. Hoewel de basis goed is om de finale te bereiken of zelfs een goede gooi te doen naar de titel, blijft de bank magertjes presteren. Geen enkele spelers scoort vanaf de bank gemiddeld dubbele cijfers en als het aanvallende spel wordt gemeten van de bank met de rest van de competitie bungelen de Raptors bijna onderaan de ranglijst.
Daarnaast is er de blessure van Kyle Lowry. De point guard is voorlopig geblesseerd en zal pas vlak voor de play-offs terug kunnen komen. Wanneer hij terugkomt is het de vraag in hoeverre hij direct zijn oude zelf is, en of hij dan wel fit genoeg is om de Raptors inderdaad verder in de play-offs te helpen.
Conclusie
Er zijn veel positieve punten te noemen voor de mannen uit Toronto. Ze zullen ver komen in de play-offs – mits Lowry fit is – en daarbij kan een goede sfeer gecombineerd met een frisse dosis adrenaline zorgen voor een grote verrassing in het oosten, maar normaliter zal de bank in de Toronto het onderspit delven tegen de sterkere tegenstander en daardoor wedstrijden verliezen. Komende zomer zal het vizier gericht worden op de bank en die zo snel opvullen met scorend talent en veteranen die het team mentaal naar een hoger plannen duwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen