D'Antoni nieuwe coach Houston Rockets

Los Angeles Lakers v Sacramento Kings
Mike D’Antoni mag volgend seizoen zijn aanvallende speelsysteem loslaten op de selectie van de Houston Rockets. Hij ondertekent volgens meerdere bronnen een driejarig contract in Texas, waarbij de club een optie heeft tot een vierde jaar.
De 65-jarige trainer maakte voorheen furore bij de Phoenix Suns, waar hij met Steve Nash en Amar’e Stoudemire als hoofdrolspelers een flitsend team bouwde. Zijn methode heette “7 seconds or less” dat eenvoudig vertaald kan worden naar “zo snel mogelijk schieten”. Zijn teams staan zodoende garant voor veel punten.

Defensief is hij echter minder bekwaam. Zodoende hoopt de ploeg Defensive Coördinator Jeff Bzdelik binnen te halen. Bzdelik is momenteel assistent bij de Memphis Grizzlies.
De Houston Rockets kenden vorig jaar een seizoen vol problemen en de play-offs werden ternauwernood gehaald. De ploeg ging in de eerste ronde kansloos ten onder tegen de Golden State Warriors. Grootste probleem lijkt de chemie binnen de spelersgroep. Het is geen geheim dat sterspelers James Harden en Dwight Howard geen beste vrienden zijn. Howard kan deze zomer een transfer maken door zijn contract op te zeggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen