NBA Highlight Reel: Warriors gaan nog niet naar huis

Oklahoma City Thunder v Golden State Warriors
Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika een overzicht met de belangrijkste hoogtepunten van een nacht vol Amerikaans basketbal. Vandaag: wedstrijd vijf tussen de Oklahoma City Thunder en de Golden State Warriors en de ALL-NBA Teams.
Golden State doet wat het moet doen
Na twee blow-out nederlagen in Oklahoma City en veel commotie over de rondvliegende benen van Draymond Green, was het voor de Golden State Warriors alle hens aan dek. Game 5, in eigen huis, moest gewonnen worden om in de series te blijven. In een spannende wedstrijd waren de verschillen nooit heel groot, maar trok Golden State uiteindelijk aan het langste eind: 111-120. Dat betekent dat de Thunder aankomende zaterdagnacht een tweede kans krijgen om een plek in de Finals te bemachtigen.

Bogut en de Splash Brothers
Aan de kant van Golden State was Andrew Bogut erg belangrijk. De center uit Australië moest het tot nu toe doen met een beperkt aantal minuten per wedstrijd. Vannacht stond hij voor het eerst langer dan twintig minuten op het veld en dat betaalde zich uit. Bogut noteerde een double-double met vijftien punten en veertien rebounds en was ook verdedigend actief met twee blocks en twee steals. De punten kwamen bij de ploeg van coach Steve Kerr niet voor het eerst van de Splash Brothers, met name Curry vond iets van zijn vorm terug en was goed voor 31 punten. Opvallend was dat beide mannen van diep niet goed schoten, vooral Klay Thompson kon zijn schot niet vinden en wist maar twee keer van diep te scoren. Dit maakten de twee goed door veelvuldig naar de lijn te mogen, voor een totaal van twintig vrije worpen waarvan er negentien raak waren.


OKC
Bij OKC noteerden de supersterren Durant en Westbrook weer goede statlines. Beide spelers zetten veel punten op de borden (40 voor Durant en 31 voor Westbrook) en waren ook actief onder de borden met een totaal van veertien rebounds. Toch was er ook wat aan te merken op het spel van het dodelijke duo, namelijk de turnovers. Westbrook verspeelde maar liefst zeven keer de bal, Durant deed het iets beter met drie turnovers, maar twee daarvan waren wel in crunch time en leidde onder andere tot onderstaande score voor Curry.


Na afloop ging het over dit moment en de defense van Steph Curry in het algemeen. Durant gaat hierbij in op het feit dat Curry niet de beste point-guards verdedigt. De reactie van Westbrook is veelzeggend.

De mannen van BBALLBREAKDOWN gingen er mee aan de slag en maakten het volgende filmpje over de defense van Curry op Westbrook. Oordeel zelf:


All-NBA Teams
Afsluitend de All-NBA Teams, die donderdag bekend werden gemaakt. In onderstaande tweet zijn de drie teams te vinden. Met name Damian Lillard zal blij zijn met zijn uitverkiezing. Dit activeert een bonus in zijn contract van maar liefst twintig miljoen dollar. Aan de andere kant is Anthony Davis de grote verliezer. Zijn tegenvallende seizoen kost hem een plek in één van de drie teams, maar ook 25 miljoen dollar. Au.


Top 5 Plays

Box Score
Oklahoma City Thunder – Golden State Warriors 111-120

  1. Curry versus Westbrook is een mismatch. Westbrook heeft Curry in zijn zak, dat zie je aan alles. Curry is wel snel, maar verdedigend niet opgewassen tegen een Westbrook en Durant in killershape. Die 2 zijn nu op steam, die rollen de Warriors (helaas) op in game 6. Ik zie Cavs winnen in de finale, ongeacht OKC of GSW. Cavs zijn zo constant in de playoffs.. met Love die zijn potentieel nog moet bereiken.

    • Hoop dat OKC door gaat mooi tandem met Westbrook en Durant!
      Wanneer gaan jullie good OLd Mart Smeets voor buckets vragen??’lijkt me fantastisch en ook mooi voor jullie shows! Ga zo door mannen!
      Fijne avond!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen