Clifford keer terug bij Hornets als head coach

Nadat hun eerste optie (Kenny Atkinson) toch niet bleek te komen, hebben de Hornets ervoor gekozen om terug te grijpen op een oude bekende. Steve Clifford zal vanaf 2022-23 de head coach zijn van de Hornets. Het is zijn tweede termijn bij het team uit Charlotte.

Zijn eerste termijn verliep prima. Tussen 2013 en 2018 was hij al de coach van de Hornets (en toen ook nog Bobcats). Toen ging hij 196-214, terwijl hij in 2014 en 2016 het team naar de playoffs bracht. Bij de Magic ging het daarna van 2018-2021 allemaal wat minder voor Clifford (96-131), waarna hij nu dus terugkeert naar de Hornets. De teams van Clifford maken vooral verdedigend gezien altijd indruk in de NBA, iets wat het huidige team van de Hornets prima kan gebruiken.

TEAM

Clifford zal in Charlotte nu met veel meer talent kunnen werken dan tijdens zijn vorige stint. Met LaMelo Ball, Terry Rozier, Gordon Hayward, Miles Bridges (wel restricted free agent), PJ Washington, Kelly Oubre Jr en Jalen McDaniels hebben de Hornets een sterke basis voor een mooie toekomst. Tijdens de draft van donderdag of vrijdag hebben de Hornets ook nog center Mark Williams en guard Bryce McGowens toegevoegd aan hun team. Aan Clifford en het front office van de Hornets om in free agency Bridges te behouden en depth toe te voegen aan een al sterk team.

Foto: Jacob Kupferman/Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen