Chris Paul niet naar Rio '16

Chris Paul
Chris Paul stelt zichzelf niet beschikbaar voor de Olympische Spelen van komende zomer. Dat maakte de point guard dinsdag bekend. De Los Angeles Clipper geeft als reden vermoeidheid op: “Mijn lichaam vertelt me dat ik wat tijd vrijaf kan gebruiken.”
Twee maanden geleden maakte bondscoach Mike Krzyzewski een groep van dertig spelers bekend die voor de Verenigde Staten de gouden medaille in Rio de Janeiro moeten gaan halen. Op die lijst was de naam van Chris Paul nog terug te vinden, maar na wat gesprekken met zijn familie heeft de point guard nu toch de knoop doorgehakt. In Rio de Janeiro zal hij niet uitkomen voor de Amerikaanse equipe. Vermoeidheid en de wens om meer tijd door te brengen met zijn gezin geeft hij als redenen op.
CP3 kan terugkijken op een succesvolle internationale carrière. Hij maakte deel uit van Team USA toen er in 2008 en 2012 goud werd gepakt op de Olympische Spelen van Peking en Londen. Zijn aandeel in het succes was groot, als bepalende spelverdeler. Als mooie herinnering noemt hij de aanmoedigingen van de fans. “Als we met de Clippers in Boston spelen, worden we uitgefloten. Als de Celtics in LA spelen, is dat niet anders,” liet de point guard optekenen. “Maar als je voor Team USA speelt, juicht iedereen voor je”, aldus Paul.


Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen