Chicago Bulls terug in vorm, New York Knicks zeer fragiel

Het NBA-seizoen 2021-22 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.


13 februari – 17 februari


EASTERN CONFERENCE STAND

 1. Miami Heat: 38-21
 2. Chicago Bulls: 38-21
 3. Philadelphia 76ers: 35-23
 4. Cleveland Cavaliers: 35-23
 5. Milwaukee Bucks: 36-24
 6. Boston Celtics: 34-26
 7. Toronto Raptors: 32-25
 8. Brooklyn Nets: 31-28
 9. Charlotte Hornets: 29-31
 10. Atlanta Hawks: 28-30
 11. Washington Wizards: 27-31
 12. New York Knicks: 25-34
 13. Indiana Pacers: 20-40
 14. Detroit Pistons: 13-45
 15. Orlando Magic: 13-47

IN DE SPOTLIGHT


CHICAGO BULLS WINNEN VIJFMAAL OP RIJ

Vlak voor de All-Star Break lijken de Chicago Bulls alles weer op een rijtje te krijgen. Sinds 9 januari werden 11 van de 18 gespeelde wedstrijden verloren, maar met vijf overwinningen op rij lijken ze het tij gekeerd te hebben.

Deze week kwamen de Bulls maar twee keer in actie, tegen de San Antonio Spurs en Sacramento Kings. Ondanks het ontbreken van Lonzo Ball, Zach LaVine, Alex Caruso en Patrick Williams toonde de Bulls zich strijdvaardig. Dankzij een uitblinkende DeMar DeRozan werden beide wedstrijden gewonnen.

De forward is überhaupt bezig aan een sterk seizoen, maar wat hij de laatste zeven wedstrijden laat zien is ongekend. Hij is namelijk de eerste speler in de geschiedenis van de NBA met zeven wedstrijden op rij met minimaal 35 punten tegen een schotpercentage van vijftig procent of meer.


DE TEGENVALLER


NEW YORK KNICKS DOEN MOOIE IMPRESSIE VAN KAARTENHUIS

De New York Knicks zitten in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg van coach Tom Thibodeau hebben de laatste drie wedstrijden op rij verloren, maar vooral de manier waarop doet pijn. In alle wedstrijden werd een voorsprong van minimaal 10 punten weggegeven, waarvan twee keer zelfs minimaal 23 punten.

Want op zaterdagavond stonden de Knicks na een voorsprong van vijf punten bij rust na zes minuten in het derde kwart met 23 punten voor. Echter zakte de ploeg daarna in elkaar en was het Anfernee Simons die de Blazers naar een knappe comeback leidde.

Ook op woensdagavond gaven de Knicks een grote voorsprong uit handen. In de stadsderby tegen de Brooklyn Nets hadden de Knicks halverwege het tweede kwart een voorsprong van maar liefst 28 punten. Zonder de sterspelers was het rookie Cam Thomas die Nets in het vierde kwart terugschoot in de wedstrijd en met een diepe driepunter in de laatste tien seconden het lot van de Knicks bezegelde. Het was de grootste voorsprong in dertig jaar die de Knicks hebben weggegeven.


SPELER VAN DE WEEK


DeMar DeRozan is benoemd tot de SportAmerika Eastern Conference Speler van de Week. Zoals eerder al vermeld kende Deebo een historische streak van wedstrijden waarin hij minimaal 35 punten noteerde tegen een schotpercentage van meer dan 50%. Over de twee wedstrijden van deze korte week scoorde hij gemiddeld 39 punten, gaf hij 6.5 assists en had hij een schotpercentage van 62.7%.

Met name in de wedstrijd tegen zijn oude werkgever, de San Antonio Spurs, blonk DeRozan uit. Hij was goed voor 40 punten, 7 assists en schoot 16 van zijn 24 schoten raak in maar 34 minuten. Een echte masterclass in efficiëntie.


VOORUITBLIK


De aankomende week is het logisch waar we naar uit gaan kijken: de All-Star Game. Even een paar dagen rust voor de meeste spelers en genieten van de toppers die rustig in actie zullen komen, want vanaf donderdag 24 februari barst het spektakel weer los.

Coverfoto: Dan Hamilton/Getty Images

Thijs Verkuil
Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen