CFB Power Rankings; Spring Games

Syracuse v Clemson
Het is weer voorjaar en dus hebben we een eerste glimp van College Football kunnen opvangen. Traditioneel organiseren alle grote football-scholen in april een full-contact wedstrijd, waarin de offense en defense van de betreffende school het tegen elkaar opnemen. Nu deze zogenaamde spring-games grotendeels achter de rug zijn, kunnen we de rosters van de verschillende teams eens naast elkaar leggen voor een ranglijst.

  1. Clemson (ACC)


Afgelopen seizoen de verliezend finalist. Hoewel Clemson op het oog minder goed gerekruteerd heeft dan Alabama, lijkt Clemson toch de favoriet om komend seizoen kampioen te worden. De reden hiervoor heet Deshaun Watson. Hoewel Watson een pick gooide, verpulverde hij zijn eigen defense tijdens de spring game. Watson is ‘a man amongst boys’ en misschien wel de beste college speler van het land. Tel daarbij op de rijzende sterren van Wayne Gallman, Artavis Scott en de terugkerende Mike Williams en je hebt een aardig idee van hoe gevaarlijk deze offense zal zijn.
Aan verdedigende kant van de bal zijn een aantal vraagtekens die ingevuld moeten worden. Met het vertrek naar de NFL van onder andere Shaq Lawson en Mackensie Alexander, moet er enigzins herbouwd worden. Maar met nieuwe jongens als Austin Bryant en Christian Wilkins is dit de Clemson defense wel toevertrouwd.

  1. Alabama (SEC)

https://www.youtube.com/watch?v=iywEuHuE7Ps
Zolang Nick Saban aan het roer staat van het Alabama football programma, zal Alabama altijd een top school zijn. In offensief opzicht heeft Alabama echter een probleem. Zowel starting quarterback Jake Coker als Heisman winnende runningback Derrick Henry zijn vertrokken naar de NFL. Ook Henry’s backup, Kenyan Drake, zullen we komend jaar in de NFL zien. Het is waarschijnlijk dat Blake Barnett de taak als starting quarterback van Coker zal overnemen. Barnett zal leuk materiaal hebben om mee te werken; O.J. Howard is een tight end van bijna twee meter en 110 kilogram. Verder loopt receiver Calvin Ridley nog in Tuscaloosa rond, hij liet vorig jaar aan het eind van het seizoen al zien waar hij toe in staat is.
Qua defense zit het bij Alabama altijd wel snor. Onder andere twee 5-sterren rekruten komen de linebacker posities versterken: Ben Davis en Carver-Montgomery Lyndell Wilson (ja, dat is één persoon).

  1. LSU (SEC)

https://www.youtube.com/watch?v=5Pr6roJb-PE
De school die dit jaar waarschijnlijk het hardst aan de stoelpoten van de top 2 zal zagen is LSU. Les Miles heeft al jaren het roer in handen bij LSU en staat bekend om zijn basale offensieve football met veel agressieve runs tussen de tackles. Leonard Fournette keert terug voor wat waarschijnlijk zijn laatste jaar bij LSU zal zijn. Hij is bij uitstek een speler waar Miles omheen kan bouwen.

In Dave Aranda heeft LSU een nieuwe man die de defense gaat leiden. Aranda denkt vanuit een 3-4 filosofie en heeft interessante spelers om mee te werken. Onder andere Jamal Adams is een speler om in de gaten te houden. De safety pakte in 2015 vier intercepties en maakte 67 tackles.

  1. Michigan (Big-10)

Dit kan zomaar eens het jaar zijn waarin de Michigan Wolverines terugkeren aan de top van de Big-10. Concurrent Ohio State is leeggelopen en Michigan heeft aan de hand van Jim Harbaugh uitstekend gerekruteerd. Bovendien hebben de Wolverines in de persoon van John O’Korn een onmiddellijke upgrade te pakken op de quarterback positie. O’Korn is overgekomen van Houston en is als pro-style quarterback dé favoriet om de Wolverines te gaan leiden.
In zijn eerste jaar als hoofdcoach pakte Harbaugh tien overwinningen. Wees niet verbaasd als Michigan dit jaar ongeslagen blijft tot de laatste speeldag, wanneer Ohio State bezocht wordt. Hoewel ook Michigan State aan de deur klopt, is voor dit Michigan team alles mogelijk en dus is een ongeslagen seizoen absoluut niet ondenkbaar.

  1. Michigan State (Big-10)


Wees, ondanks de Michigan Wolverines, niet verbaasd als de Spartans de Big-10 opnieuw winnen. Het grootste verlies is quarterback Connor Cook, die naar de NFL vertrekt. De nieuwe quarterback komt echter in een gespreid bed terecht. Maar liefst drie starters keren terug op de O-line. Ook op Runningback zijn de Spartans stacked; met onder andere LJ Scott, Gerald Holmes en Madre London wordt het offensief vuurwerk in East-Lansing (MI).
Wildcards:
Let komend seizoen ook op de Standford Cardinal. Hoewel quarterback Kevin Hogan naar de NFL is verhuisd, hebben de Cardinal aan Christian McCaffrey een unieke speler in huis, die werkelijk tot alles in staat is.
Ook Notre Dame kan zomaar hoge ogen gooien. Quarterbacks DeShone Kizer en Malik Zaire keren terug, wat tot een heftige quarterback competitie zal leiden. De moeilijkste wedstrijden voor Notre Dame zijn komend seizoen Texas, Michigan State, Miami en USC. De wedstrijd tegen Michigan State zal cruciaal zijn. Indien die wordt gewonnen, dan kunnen de Fighting Irish zomaar eens ongeslagen eindigen.
 
Foto: Getty Images / Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen