NHL Play-Offs: Oshie leidt Washington naar winst

Recaps
Vannacht stond er slechts één wedstrijd op het programma in de NHL Play-offs, maar het was het duel waar de hele ijshockeywereld op zat te wachten! De Washington Capitals van Alexander Ovechkin namen het op tegen de Pittsburgh Penguins van Sidney Crosby, in Washington.
Halverwege de periode kwamen de Capitals op een 1-0 voorsprong. Andre Burakovsky wist op de rebound het net achter Penguins-keeper Matt Murray te vinden. Halverwege de tweede periode wist Ben Lovejoy de score gelijk te trekken, door net als Burakovsky op de rebound te scoren. Dit alles vond plaats na geweldig voorwerk van Nick Bonino. Binnen een minuut zette Evgeni Malkin Pittsburgh op een 1-2 voorsprong, met een geweldige backhander. T.J. Oshie zette Washington binnen een halve minuut weer op gelijke hoogte. Vroeg in de derde periode was het opnieuw Oshie die het net vond, ditmaal op aangeven van Alexander Ovechkin. Nick Bonino wist na vijf minuten de Penguins op gelijke hoogte, waardoor overtime noodzakelijk bleek. Hierin bracht T.J. Oshie de beslissing. Zijn wrap-around leek in eerste instantie de doellijn niet te passeren, maar na het bekijken van de beelden bleek er daadwerkelijk sprake te zijn van een goal. Washington won hierdoor met 4-3.