Celtics trekken stand gelijk, Warriors op 3-1

De Bucks, Mavericks en 76ers hebben na game 4 de stand in hun serie op 2-2 gebracht, terwijl de Warriors op 3-1 zijn gekomen tegen de Grizzlies.

EASTERN CONFERENCE

CELTICS – BUCKS: 116-108

In de serie tussen de Bucks en de Celtics hebben beide teams na vier duels een uitduel en een thuisduel gewonnen. De Bucks, nog steeds zonder Khris Middleton, kregen in eigen huis de kans om een 3-1 voorsprong te pakken en begonnen goed aan game 4. Dankzij een 18-25 eerste kwart werd de voorsprong gelijk gepakt. Het antwoord van de Celtics in het tweede kwart was prima (29-23), waardoor de Bucks maar met een voorsprong van een punt de rust in gingen.

In het derde kwart sloegen de Bucks weer terug (26-32), waardoor ze met een voorsprong van zeven punten begonnen aan het vierde en beslissende kwart. Dit kwart bleek niet in het voordeel van de Bucks te zijn. Eerst zorgden de Celtics ervoor dat er met nog vijf minuten te gaan een gelijke stand op het scorebord stond. Daarna werd in de laatste vijf minuten een run gemaakt, waardoor het kwart met 43-28 overtuigend werd gewonnen en de Celtics met een 116-108 comeback zege terug naar Boston gaan.

Deze zege is vooral ontstaan door Jayson Tatum en Al Horford. Tatum scoorde 30 punten en veroverde 13 rebounds. Horford scoorde een playoff career-high 30 punten en noteerde ook 8 assists. De Bucks zagen eigenlijk alleen Giannis Antetokounmpo (34 PTS, 18 REB, 5 AST) presteren op niveau. De Celtics schoten betere van achter de driepuntlijn en hadden meer assists. Met een 2-2 stand gaat de serie terug naar Boston.

GRIZZLIES – WARRIORS: 98-101

Met grootste moeite hebben de Warriors in eigen huis een 3-1 voorsprong gepakt. De Grizzlies, zonder Ja Morant, maakte het de thuisploeg gedurende de wedstrijd behoorlijk lastig. Memphis schoot uit de startblokken en eindigde het eerste kwart met een 24-20 voorsprong. In het tweede kwart groeide deze voorsprong zelfs even naar bijna tien punten. De slotfase van de eerste helft was dan weer voor de Warriors. Het gat werd daardoor verkleind naar drie punten met rust.

In het derde kwart waren de Grizzlies weer iets beter en namen ze een voorsprong van vijf punten mee richting het vierde kwart. Het bleek niet genoeg. Met nog vijf minuten te gaan in dit vierde kwart stonden de Grizzlies nog steeds voor, maar de Warriors besloten toen dat het wel genoeg was. Dankzij een 29-39 vierde kwart en een block van Draymond Green in een hectische slotfase, wonnen de Warriors met 98-101 en gaan ze met een 3-1 voorsprong richting Memphis.

Stephen Curry was met 32 punten, 5 rebounds, 8 assists en vier driepunters de topscorer van het duel. Curry schoot tevens zijn 500ste postseason driepunter raak. Bij de Grizzlies was Jaren Jackson Jr (21 PTS, 5 REB en 5 BLK) de uitblinker. Het was ondanks een prima wedstrijd niet voldoende voor een knappe en verrassende overwinning. De Warriors rebounden beter, en hadden vier turnovers minder. Dit gaf, samen met het block van Green, de doorslag.

Suns – Mavericks 101-111 (Devin Booker 35 PTS, 4 REB, 7 AST) | Serie 2-2 gelijk