Celtics komen op 2-0 voorsprong in NBA Finals

De Boston Celtics zijn in de nacht van zondag op maandag op een 2-0 voorsprong gekomen in de 2024 NBA Finals door in eigen huis de Dallas Mavericks met 105-98 te verslaan. Hier was vooral een sterke tweede helft voor nodig.

CELTICS SLAAN IN TWEEDE HELFT TOE VOOR 2-0 VOORSPRONG

Tijdens game 1 van de NBA Finals was er geen houden aan de Celtics, die de Mavericks kansloos lieten in het openingsduel. Tijdens game 2 was het, zoals verwacht, anders. De Mavericks deden tijdens de eerste helft uitstekend mee en hielden eigenlijk constant gelijke trend. Gedurende het eerste kwart stonden ze zelfs meer voor dan dat ze achter stonden. Met een 51-54 achterstand gingen ze echter de rust in.

In de tweede helft werd alles anders. In het derde kwart bleven de Celtics op hetzelfde niveau spelen, terwijl het niveau van de Mavericks weg zou zakken. Daardoor liepen de Celtics uit naar een voorsprong van ongeveer acht punten, een voorsprong die de thuisploeg de rest van het duel zou behouden. De Celtics wonnen met 105-98.

UITBLINKERS GAME 2

Bij de Celtics, die in game 2 vooral minder turnovers en meer assists hadden dan de Mavericks, was het een team effort. Twee spelers, Jaylen Brown en Jrue Holiday, scoorden meer dan twintig punten, terwijl nog eens drie spelers meer dan tien punten scoorden. Jayson Tatum kwam in de buurt van een triple double: 18 PTS, 9 REB en 12 AST. Luka Doncic speelde in de eerste helft goed en noteerde wel een triple double: 32 PTS, 11 REB en 11 AST. Verder waren er echter maar vier spelers boven de tien punten. Kyrie Irving was wederom redelijk onzichtbaar met maar 16 PTS en 6 AST.

De volgende twee duels van de serie zijn in Dallas en zullen voor de Mavericks meteen voelen alsof ze al met de rug tegen de muur staan.