Stanley Cup Final: Bobrovsky steelt Game 1 voor de Panthers

Afgelopen nacht is in Sunrise de eerste wedstrijd van de Stanley Cup Final tussen de Florida Panthers en Edmonton Oilers afgewerkt. De bezoekers uit Canada hopen na 34 jaar eindelijk weer eens op een titel, terwijl de franchise uit Florida nog altijd wacht op de eerste Cup. Bij SportAmerika volgen we deze strijd om de heilige graal in het ijshockey op de voet en houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen!

STANLEY CUP FINAL

GAME 1: FLORIDA PANTHERS – EDMONTON OILERS

Was er sprake van roest nu beide finalisten al een tijdje niet in actie gekomen waren? Bij de Oilers was daar in elk geval niets van te zien. Edmonton startte zoals ze zo vaak startten in dit postseason: ijzersterk. Sergei Bobrovsky leek aanvankelijk nog niet helemaal wakker. Een fout van de goalie leidde een grote kans voor Zach Hyman in, maar de Rus herstelde zich knap. Hyman en de Oilers wisten op dat moment – vroeg in de eerste periode – nog niet dat dit een voorbode was van wat komen ging.

Eveneens al heel vroeg in de wedstrijd kregen we een glimp van de klasse van de Cats te zien. Sam Reinhart, Aleksander Barkov en Carter Verhaeghe waren razendsnel in de omschakeling en laatstgenoemde deponeerde de puck achter Stuart Skinner voor de 1-0. Het was een tussenstand die naarmate de periode vorderde geen recht deed aan de verhoudingen op het ijs. Edmonton was beter, maar liep zich telkens stuk op de muur genaamd Bobrovsky.

SHUTOUT

De tweede periode begon min of meer zoals de eerste. Met een goal voor de Panthers. Met opnieuw Darnell Nurse en Cody Ceci op het ijs voor de Oilers was Florida in de persoon van Evan Rodrigues trefzeker. Het is de Oilers doorgaans wel toevertrouwd om een achterstand goed te maken, maar deze avond in Sunrise bleek dat een hels karwei. Zelfs de geprezen powerplay lukte het niet om een puck voorbij Bobrovsky te krijgen. Zo miste Ryan Nugent-Hopkins misschien wel de grootste kans van de wedstrijd in de tweede periode.

Waar de eerste periode veelal het domein is van de Oilers, zo is de derde dat van de Panthers. Met een 2-0 voorsprong op zak werden ze dit keer echter niet overdreven gevaarlijk, maar veel gaven ze ook niet weg. Kris Knoblauch probeerde in de slotminuten uit alle macht nog iets van een offensief uit de grond te stampen, maar daar wist Eetu Luostarinen wel raad mee. De Finse aanvaller miste vorig jaar de Stanley Cup Final vanwege een blessure en schoot nu de 3-0 in het lege netje.

UP NEXT:

Beide coaches zullen gemengde gevoelens overhouden aan Game 1. Paul Maurice zal blij zijn met de winst, maar weet dat zijn team veel beter voor de dag moet komen in de rest van deze serie. Knoblauch daarentegen kan tevreden zijn over het spel van de Oilers, maar moet voor komende dinsdag (02.00 uur Nederlandse tijd) een antwoord zien te vinden op het vraagstuk Bobrovsky. Met 32 saves was de Rus met afstand de beste speler van de Cats en liet de goalie zien waarom hij de favoriet voor de Vezina Trophy is.

Tussenstand in de serie: Florida leidt met 1-0

Cover photo: Elsa

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen