Celtics en Mavericks nog één zege van NBA Finals

De NBA lijkt af te stevenen op een finale tussen de Boston Celtics en Dallas Mavericks. Beide teams hebben een 3-0 voorsprong in hun series. In de 77-jarige geschiedenis van de NBA is er nog nooit een team teruggekomen van zo’n achterstand.

EASTERN CONFERENCE

CELTICS KOMEN IN INDIANA OP 3-0 VOORSPRONG

De Boston Celtics wisten, met moeite, ‘home-court’ te verdedigen in game 1 en 2. In Game 3 wisten ze laat in de wedstrijd de winst te pakken waardoor de NBA finales heel dichtbij lijken.

De wedstrijd ging in het begin gelijk op, maar in het tweede namen de Pacers een ruime voorsprong. Een diepe driepunter van Andrew Nembhard gaf de Pacers een 69-57 voorsprong in de rust. Nembhard speelde een goede wedstrijd in de afwezigheid van Tyrese Haliburton. Hij had 32 punten en negen assists.

In het derde kwart ging het gelijk op. De Celtics gingen met een achterstand van negen punten het vierde kwart in. Ze vochten hard terug, maar de zeldzame driepunter van T.J. McConnell, met iets meer dan 3 minuten over, gaf de Pacers een voorsprong van acht punten 107-99. De Celtics waren hierna bijna perfect. De driepunter van Al Horford, na een mooie pass van Jayson Tatum, verkleinde het gat naar slechts twee punten: 111-109. Hierna won Jrue Holiday de wedstrijd voor de Celtics. Eerst scoorde hij een ‘and-one’ lay-up en daarna stal hij de bal. Dit verzekerde de overwinning voor de Celtics: 111-114.

WESTERN CONFERENCE

MAVERICKS STAAN OP MATCH POINT VS TIMBERWOLVES

De Dallas Mavericks wisten na twee uitwedstrijden ook in eigen huis te winnen. Daardoor zijn ze het dichtst bij de finale sinds 2011. Toen zij de Miami Heat met LeBron James, Dwyane Wade en Chris Bosh versloegen in zes wedstrijden.

In de eerste twee wedstrijden van de serie had Anthony Edwards het moeilijk. Edwards scoorde niet veel en was niet efficiënt. In deze wedstrijd was dat anders. Edwards scoorde 26 punten en maakte elf van 24 pogingen. Karl Anthony Towns stelde wel teleur. Hij scoorde veertien punten en miste al zijn acht driepunt pogingen.

Dallas had het grootste gedeelte van de eerste helft een voorsprong, maar zij wisten niet afstand te nemen. Bij de rust stond het 60-52. In de rust werden de Timberwolves wakker. Ze sloegen hard terug en stonden aan het begin van het vierde kwart gelijk: 87-87.

Het vierde kwart ging op en neer. De Timberwolves namen een voorsprong van 104-102 met vijf minuten over na een circus schot van Kyle Anderson, met de shotclock op nul seconden. Hierna namen de Mavericks de wedstrijd over. De Timberwolves scoorden geen field goal meer tot de wedstrijd al voorbij was. Dallas wist door schoten van Luka Doncic (33 pts), Kyrie Irving (33 pts), P.J. Washington (16pts) en Daniel Gafford (5 pts) de wedstrijd af te maken. Mavericks winnen: 116-109.