NHL Play-Offs: hattrick Jason Robertson helpt Stars aan winst in Game 3

De Western Conference Final verplaatst zich naar Edmonton voor Game 3 en Game 4. De toekomst zal uitwijzen of dit voor de Oilers wel zo’n groot voordeel is, want ze spelen immers tegen een team dat geweldig presteert in uitwedstrijden. Vraag dat maar aan de Vegas Golden Knights en vooral Colorado Avalanche. De Stars, want over hen gaat het, hopen de lijn van de derde periode in Game 2 door te trekken. Toen kregen zij grip op de Oilers en wonnen dat duel uiteindelijk met 3-1.

WESTERN CONFERENCE FINAL

GAME 3: EDMONTON OILERS – DALLAS STARS

De Oilers wilden het eigen publiek wat bieden en kenden een pikstart in Game 3. Zach Hyman kreeg al heel vroeg een schot van Connor McDavid tegen zich aan, dat hij promoveerde tot goal. Gedragen door het momentum wervelden de Oilers over de hulpeloze Stars. De gevolgen waren groot voor Dallas, want na een minuut of acht keken zij al tegen een 2-0 achterstand aan. Nu was het McDavid zelf die de trekker overhaalde. Dat Edmonton daarna niet vaker scoorde, zou hen lelijk opbreken in het vervolg van de wedstrijd.

In de tweede periode waren de rollen namelijk volledig omgedraaid. Opeens waren het de Stars die domineerden en dankzij Jason Robertson al snel de aansluiting vonden. Een paar keer knipperen met de ogen later stond het al 2-2. Weer was het Robertson die scoorde en weer was het de teruggekeerde Roope Hintz met een assist. Dit was een logisch gevolg van het spelbeeld, want het was een en al Dallas wat de klok sloeg in de tweede periode. Nog voor die periode halverwege was, hadden de Stars de leiding te pakken. Na goed werk van Jamie Benn en Logan Stankoven was ’t Wyatt Johnston met de 2-3.

Er moest iets gebeuren bij de Oilers en met zijn late treffer in de tweede periode hoopte Adam Henrique het momentum te keren. Hoewel die treffer uit de lucht kwam vallen, zorgde deze wel voor evenwicht. Daar was ook sprake van in de derde periode. De teams deden weinig voor elkaar onder, maar dan was daar altijd nog Jason Robertson. Hij stond tien wedstrijden droog, maar zijn derde treffer gaf Dallas het voordeel terug in Game 3. Er restte de Oilers nu niets anders dan een wanhoopsoffensief en daar wist Miro Heiskanen wel raad mee. Van grote afstand deponeerde hij de puck in het door Stuart Skinner achtergelaten lege netje voor de beslissing: 5-3.

UP NEXT:

Peter DeBoer zal geschrokken zijn van zijn Stars in de eerste periode, zoals Kris Knoblauck schrok van het krachtsverschil in de tweede. Dallas verdient de credits dat het niet in paniek raakte en zich heel knap herstelde. De Stars maakten eens te meer hun status als road warriors waar, want dit was al de zesde keer dit postseason dat ze op vreemd ijs een wedstrijd wonnen. Voor de Oilers zal Game 4 (donderdag 02.30 uur Nederlandse tijd) al een beetje voelen als do-or-die. Het zal helpen als de powerplay op gang komt, want deze is na de eerste ronde behoorlijk stilgevallen.

Tussenstand in de serie: Dallas leidt met 2-1

Cover photo: Perry Nelson/USA TODAY Sports

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen