Celtics domineren Mavericks tijdens game 1 NBA Finals

De 2024 NBA Finals zijn in Boston begonnen met een dominante zege van de Boston Celtics, die met 107-89 de Dallas Mavericks vanaf begin tot eind af konden troeven en de uitploeg geen schijn van kans gaf.

CELTICS VAN BEGIN TOT EIND DOMINANT TIJDENS GAME 1 VAN NBA FINALS

De Celtics konden overtuigen tijdens de drie rondes in de Eastern Conference, die met 4-1, 4-1 en 4-0 gewonnen werden. De Mavericks wonnen hun series in de Western Conference met 4-2, 4-2 en 4-1 en gingen ook, met drie duels meer in de benen, met vertrouwen de Finals in. Wellicht dat dit vertrouwen een klap heeft gekregen tijdens game 1.

De Celtics hadden in het eerste kwart even de tijd nodig, maar dankzij een run aan het einde van het eerste en tweede kwart gingen de Celtics met een voorsprong van meer dan twintig punten de rust in. Het gat was even zelfs 29 punten. In het derde kwart was er nog een run van de Mavericks die ze op tien punten bracht. Deze run werd eind derde kwart weer onschadelijk gemaakt door de Celtics. In het vierde kwart kwam er vervolgens geen run meer. Het duel eindigde in een 107-89 overwinning voor de Celtics.

UITBLINKERS

Bij Boston was Jaylen Brown met 22 punten de topscoorder, terwijl de teruggekeerde Kristapz Porzingis 20 punten en zes rebounds zou noteren. Vier andere spelers, de starters, scoorden meer dan tien punten. Bij de Mavericks was Luka Doncic met 30 punten en 10 rebounds de uitblinker, terwijl er drie andere spelers waren die net boven de tien punten uit zouden komen. Kyrie Irving scoorde tijdens zijn terugkeer in Boston maar 12 punten.