NHL Play-Offs: magische McDavid tovert Oilers naar Stanley Cup Final

Door de winst in Game 5 zetten de Edmonton Oilers tegenstander Dallas Stars met de rug tegen de muur. De ploeg van Peter DeBoer voelt zich dit postseason echter senang in uitwedstrijden, dus een abc’tje zou Game 6 zeker niet worden voor de thuisspelende Oilers. Daarnaast voelden de Stars dat ze iets hadden goed te maken. De ploeg gaf totaal niet thuis een paar dagen geleden en mochten afgelopen nacht bewijzen dat dit een incident betrof.

WESTERN CONFERENCE FINAL

GAME 6: EDMONTON OILERS – DALLAS STARS

De Stars hadden iets recht te zetten na hun matige prestatie in Game 5 en met die intentie begonnen ze aan Game 6. Er zat een hoop energie in het spel van Dallas in de openingsfase, maar op het moment dat Connor McDavid begon te toveren, haakten de Stars af. Met een werkelijk schitterende treffer op de powerplay zette de Oilers-captain zijn ploeg – tegen de verhouding in- op voorsprong.

Mocht het voor Dallas nog niet duidelijk zijn dat ze beter uit de sin bin konden blijven, dan werd dat zeker duidelijk na de 2-0 van Zach Hyman. Op aangeven van McDavid, weer hij, maakte de topschutter van Edmonton de opdracht voor Dallas nog moeilijker. Het was niet dat de Stars het niet probeerden. Sterker nog, zij waren de bovenliggende partij. De bezoekers hadden echter de grootst mogelijke moeite om een goede positie voor een schot te vinden. En hadden ze dat, dan was daar altijd nog Stuart Skinner.

De Oilers-goalie had het heel wat drukker dan collega Jake Oettinger. Halverwege de derde periode vonden diens Stars de aansluiting dankzij een treffer van Mason Marchment. Op dat moment hadden de Oilers pas acht SOG genoteerd. Die treffer was voor Dallas vanzelfsprekend het sein er nog een schepje bovenop te doen, maar zij die voor de goals moesten zorgen, hadden het vizier niet op scherp.

De Oilers-fans keken lang gespannen toe hoe hun team veelal met de rug tegen de muur stond, maar begrepen dat de steun in de slotfase hard nodig was. Met de moed der wanhoop vielen de Stars aan, maar een tweede goal wilde maar niet vallen. Op die ene treffer na hield Skinner zijn doel verder schoon en schreeuwden de fans hun Oilers naar de Stanley Cup Final. Voor deze franchise de eerste finale sinds 2006, toen ze na zeven wedstrijden moesten buigen voor de Carolina Hurricanes.

UP NEXT:

Spektakel was lang het toverwoord in Edmonton, maar deze editie van de Oilers is vooral erg degelijk. Het individu schikt zich in het collectieve doel, maar gelukkig laten spelers als McDavid hun individuele klasse nog wel degelijk zien. Helaas voor de Stars deed de beste speler ter wereld dit in Game 6 van de Western Conference Final. Bijna in zijn eentje leidde McDavid de Oilers naar de finale, waarin ze de überfysieke Florida Panthers treffen. En juist met dat fysieke aspect lijkt Edmonton moeite te hebben. Vancouver hanteerde dat principe in de vorige ronde en toen ging het de Oilers al bijna mis. Game 1 van de Stanley Cup Final wordt in de nacht van zaterdag op zondag (02.00 uur Nederlandse tijd) in Sunrise gespeeld.

In Dallas houden ze een nare smaak over aan deze zesde wedstrijd in de Conference Final. Gezien de verhoudingen was het een uitstekende kans om de serie gelijk te trekken, zoals dit roster een mooie gelegenheid was om de Stanley Cup weer eens naar Big D te halen. De Stars beschikten over een mooie mix van talent en ervaring, maar met name dat laatste zal een dingetje worden.

De contracten van Joe Pavelski, Matt Duchene en Chris Tanev lopen af, terwijl Jamie Benn (34) en Tyler Seguin (32) er niet jonger op worden. Toch ligt er in Dallas wel een stevig fundament voor een mooie toekomst. Dat is echter iets voor de lange termijn, want de korte termijn staat in het teken van balen van deze gemiste kans.

Eindstand in de serie: Edmonton wint met 4-2

Cover photo: Jason Franson/AP

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen