Cavaliers winnen game 7 vs Magic dankzij fenomenale Mitchell

Donovan Mitchell heeft de Cleveland Cavaliers bijna eigenhandig naar de tweede ronde van de NBA Playoffs geleid. De shooting guard nam zijn team tijdens game 7 van de eerste ronde vs de Orlando Magic aan de hand voor een 106-94 zege.

CAVALIERS VERSLAAN MAGIC DANKZIJ MITCHELL

Dit deed Mitchell echter vooral in de tweede helft, aangezien de eerste helft werd gedomineerd door de Magic. Het team schoot uit de startblokken en won het eerste kwart (24-18) en tweede kwart (29-25) om een voorsprong van meer dan tien punten te pakken voor rust. Deze voorsprong was zelfs ven meer dan vijftien punten. Paolo Banchero moest echter bijna alles aanvallend alleen doen. De sterspeler van de Magic scoorde 38 punten en greep 16 rebounds.

In de tweede helft bleek dit echter niet genoeg, want de Cavaliers wonnen het derde kwart (15-33) en vierde kwart (26-30). Zeker het derde kwart van de Cavaliers zou ervoor zorgen dat het momentum compleet draaide. Mitchell eindigde met 39 punten en negen rebounds, terwijl er vier andere spelers van de Cavaliers ook boven de tien punten uit zouden komen. Bij de Magic kregen alleen Jalen Suggs en Wendell Carter Jr dit naast Banchero voor elkaar.

De Cavaliers mogen het in de tweede ronde door deze zege op gaan nemen tegen de #1 Boston Celtics.