Career high Lillard tijdens verlies, Jazz winnen dankzij buzzer beater

Het NBA-seizoen 2019-20 is begonnen en natuurlijk houden wij bijna dagelijks de resultaten en de ontwikkelingen bij. Afgelopen nacht wonnen de Nets van de Blazers, de Lakers van de Heat en waren de Jazz net te sterk voor de Bucks.

VRIJDAG 8 NOVEMBER

NETS VERPESTEN CAREER-HIGH VAN LILLARD

De Brooklyn Nets hebben het feestje van Damian Lillard flink verstoord. In de wedstrijd waarin hij maar liefst 60 punten noteerde, ging de overwinning naar Brooklyn. Lillard begon goed en scoorde in het eerste kwart al 11 punten, maar mede door Spencer Dinwiddie stonden de Nets toch op een 26-20 voorsprong. Ook in het tweede kwart ging Lillard door met scoren (15 punten), maar het resulteerde nog steeds in een achterstand tijdens de rust: 54-49. Lillard ging ook na rust vrolijk verder en had na het derde kwart al 44 punten, goed voor meer dan de helft van de totale productie van de Blazers. Er zat genoeg spanning in de wedstrijd, want geen van beide teams wist een voorsprong van meer dan 10 punten te pakken. Dankzij een clutch floater  van Kyrie Irving in de laatste minuut was de wedstrijd voorbij.
Lillard eindigde de wedstrijd met 60 punten (19-33FG, 15-15FT) in 40 minuten. Bij de Nets waren Dinwiddie en Irving belangrijk met 34 en 33 punten. Ook Jarett Allen had een goede wedstrijd met 12 punten, 9 rebounds en maar liefst 5 blocks.

LAKERS WINNEN VAN HEAT

De Los Angeles Lakers zijn uitstekend aan hun seizoen begonnen. Door een 80-95 overwinning op de Miami Heat staat de teller al op zeven overwinningen en pas één nederlaag (eerste wedstrijd tegen de Clippers). De Heat, zes overwinningen en twee nederlagen, hadden de hoop in Los Angeles te kunnen stunten maar dat lukte dus niet. Door de uitstekende verdediging van de Lakers schoten de Heat 35% van het veld en maar 17% vanaf de driepuntslijn.
Na twee kwarten ging de wedstrijd nog redelijk gelijk op en met de rust stonden de Lakers maar drie punten voor: 46-48. Maar in het derde kwart gaven de Lakers even gas en keken zo tegen een 66-78 voorsprong aan. Het laatste deel van de wedstrijd was vooral aan de kant van de Heat niet echt goed. Zij misten 13 van de laatste 14 schoten en kregen zo niet de kans om nog te vechten voor de overwinning.
Anthony Davis was de grote man bij de Lakers. Hij was goed voor 26 punten, 8 rebounds, 7 assists, 2 steals en 3 blocks. De enige andere Laker in dubbele cijfers was LeBron James. Hij had 25 punten, 4 rebounds en gaf 6 assists. Verder was JaVale McGee goed voor 9 punten en 10 rebounds. De Miami Heat hadden dus een moeilijke wedstrijd. Jimmy Butler was goed voor 22 punten en 6 rebounds en Goran Dragic was vanaf de bank goed voor 19 punten, 6 rebounds en 7 assists.

BUZZER-BEATER VERSLAAT BUCKS

De Bucks hebben een pijnlijke nederlaag geleden. Tegen en in Utah werd er in de laatste seconde verloren van de Jazz. Door een rake driepunter van Bojan Bogdanovic werd de uitslag bepaald: 100-103. Milwaukee begon niet goed aan het duel en stond na 12 minuten al met 16-30 achter. Toch was het nog lang niet voorbij. In het derde kwart scoorden ze maar liefst 39 punten, tegenover de 26 die Utah scoorde. Dat de Bucks terug konden komen in de wedstrijd kwam toch vooral door de aantal turnovers van de Jazz. De 20(!) turnovers gaven de Bucks de gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd. Daar tegenover stond dat de Jazz de wedstrijd alsnog uit het vuur wisten te slepen door hun outside shooting. Ze schoten uit 36 pogingen maar liefst 15 keer raak.
Bij de Jazz waren de gebruikelijke namen belangrijk: Bojan Bogdanovic was met 33 punten en de game-winner super belangrijk. Ook Mike Conley was met 20 punten een belangrijke schakel in de overwinning. Donovan Mitchell had een rare wedstrijd. Hij was goed voor 19 punten, 5 rebounds en 6 assists. Maar Mitchell had ook maar liefst 8 turnovers.
Bij de Bucks waren de twee grootverdieners belangrijk: Khris Middleton en Giannis Antetokounmpo. Waar Middleton 26 punten en 11 rebounds had, deed Giannis het met 30 punten en 13 rebounds ook niet slecht, al konden de vijf turnovers ook wel wat minder.

OVERIGE UITSLAGEN

Golden State Warriors – Minnesota Timberwolves: 119 – 125; D’Angelo Russel career-high 52 punten
Philadelphia ’76ers – Denver Nuggets: 97 – 100; Sixers geven een 21 point-lead weg in het 4e kwart
Detroit Pistons – Indiana Pacers: 106 – 122; Domantas Sabonis met 17 punten en 17 rebounds
Memphis Grizzlies – Orlando Magic: 86 – 118; Magic outscoren Grizzlies 34-8 in het 4e kwart
Cleveland Cavaliers – Washington Wizards: 113 – 100; Tristan Thompson 21 punten en 12 rebounds
Sacramento Kings – Atlanta Hawks: 121 – 109; Buddy Hield 22 punten
Toronto Raptors – New Orleans Pelicans: 122 – 104; Pascal Siakam career-high 44 punten
New York Knicks – Dallas Mavericks: 106 – 102; Marcus Morris 29 punten. Luka Doncic 38-14-10 triple double

(Cover foto: Steve Dykes-Getty Images)