Blessure Gordon Hayward bij eenvoudige zege Boston Celtics

Het NBA-seizoen 2019-20 is begonnen en natuurlijk houden wij bijna dagelijks de resultaten en de ontwikkelingen bij. Slechts vijf wedstrijden afgelopen nacht, waaronder Boston Celtics-San Antonio Spurs. De Celtics wonnen, maar verloren Gordan Hayward met een blessure.

ZATERDAG 9 NOVEMBER

De Boston Celtics hebben hun zevende wedstrijd op rij gewonnen. De ploeg van coach Brad Stevens won ruim op bezoek bij de San Antonio Spurs. Jaylen Brown blonk uit met 30 punten voor de uitploeg, maar de blessure van Gordon Hayward wierp toch haar schaduw over de wedstrijd. De Celtics wonnen uiteindelijk met 135-115.
De Spurs begonnen sterk aan de wedstrijd en liepen snel naar een 7-0 voorsprong. Echter kwamen de Celtics daarna terug in de wedstrijd en met zeven minuten en 52 seconden te spelen in het eerste kwart de leiding overgenomen, om die later niet meer weg te geven. De Celtics hadden de wedstrijd volledig onder controle, maar toch kreeg de ploeg te maken met een domper. Vlak voor het einde van het tweede kwart viel Hayward uit met een handblessure. De forward liep hard tegen een screen aan van LaMarcus Aldridge, waarbij zijn linkerhand klem kwam te zitten. De eerste reports meldden dat Hayward zijn hand heeft gebroken en maandag verder wordt onderzocht. Mocht een operatie nodig zijn, zal hij er hoogstwaarschijnlijk enkele maanden uitliggen.
Ook in de tweede helft kwamen de Celtics niet in de problemen. De ploeg liep uit naar een maximale voorsprong van 24 punten in het vierde kwart en gaf dit niet meer uit handen. Naast Jaylen Brown speelde ook Kemba Walker een sterke wedstrijd. De point guard scoorde 26 punten en gaf 8 assists. Topscorer voor de Spurs was DeMar DeRozan met 22 punten.

OVERIGE UITSLAGEN

New Orleans Pelicans – Charlotte Hornets: 115-110; Brandon Ingram 25 punten, 9 rebounds
Houston Rockets – Chicago Bulls: 117-94; James Harden 42 punten, 10 rebounds, 9 assists, 9 3PM
Dallas Mavericks – Memphis Grizzlies: 138-122; Luka Doncic 24 punten, 14 rebounds, 8 assists
Golden State Warriors – Oklahoma City Thunder: 108-114; Danilo Gallinari 21 punten, 5 rebounds

Top- en coverfoto: Maddie Meyer/Getty Images

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.