Bulls weer bovenaan, Nets compleet uit vorm

Het NBA-seizoen 2021-22 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.


30 JANUARI – 6 FEBRUARI


EASTERN CONFERENCE STAND

 1. Chicago Bulls: 33-19
 2. Miami Heat: 34-20
 3. Milwaukee Bucks: 33-21
 4. Cleveland Cavaliers: 32-21
 5. Philadelphia 76ers: 31-21
 6. Brooklyn Nets: 29-23
 7. Toronto Raptors: 28-23
 8. Boston Celtics: 29-25
 9. Charlotte Hornets: 28-26
 10. Atlanta Hawks: 25-27
 11. Washington Wizards: 24-28
 12. New York Knicks: 24-29
 13. Indiana Pacers: 19-35
 14. Detroit Pistons: 12-40
 15. Orlando Magic: 12-42

IN DE SPOTLIGHT


BULLS WEER BOVENAAN EASTERN CONFERENCE

De Chicago Bulls hebben de leidende positie in de Eastern Confernce weer terug, al is het een tie met de Miami Heat. Van de laatste vier wedstrijden werden er drie gewonnen. Gezegd moet worden dat de wedstrijden niet tegen de grote goden waren: Portland, Magic en Indiana moesten eraan geloven. De tegenstander die wel ‘meedoet’ waren de Raptors, maar die wedstrijd ging verloren.

DeMar DeRozan, Nikola Vucevic en Zach LaVine waren deze week goed voor meer dan 20 punten per wedstijd. DeRozan en Vusevic kwamen gemiddeld zelfs tot 27 punten. Vuc was niet alleen goed om punten te scoren, maar ook rebounden ging hem deze week goed af. Met 15,5 rebound per wedstrijd staat hij hoog in het lijstje. Met het feit dat de Bulls nog aardig wat blessures te maken hebben zullen ze zeker nog niet klaar zijn om hun leidende positie definitief af te staan.

CAVS BLIJVEN MEEDRAAIEN IN DE TOP

Ondanks het jeugdige team van de Cleveland Cavaliers doen ze alsnog goed mee in de race om de playoffs nu we richting de 70% van het seizoen gaan. Dragende spelers als Darius Garland, Evan Mobley en Jarrett Allen zijn allemaal 23 jaar of jonger. Mix dat met goede wedstrijden van, herboren, Kevin Love en Rajon Rondo en alles lijkt koek en ei. Wedstrijden die verloren worden tegen de Rockets en Pistons moeten we maar accepteren.

Toch komen er deze week drie wedstrijden aan die belangrijk zijn. Tegen de San Antonio Spurs en de Indiana Pacers moet eigenlijk gewoon gewonnen worden. De wedstrijd tegen de Sixers is ook een hele belangrijke voor plekbehoud. De Cavs staan momenteel vierde, de Sixers vijfde. Key match-up is natuurlijk Allen-Embiid.

Gelukkig is Allen al goed voorbereid. Afgelopen week was hij goed voor 17,8 punten en 11,3 rebounds per wedstijd. Die gemiddeldes krikte hij aardig omhoog in de wedstrijd tegen de Charlotte Hornets door 29 punten te scoren en 22 rebounds te pakken.


DE TEGENVALLERS


NETS IN VRIJE VAL

De Nets zijn de weg kwijt sinds Kevin Durant niet meer speelt door zijn blessure. De laatste zeven wedstrijden gingen al verloren, en maar twee van de laatste tien wedstrijden leverde een overwinning op. Vast gegeven is natuurlijk dat Durant een van de beste spelers van het moment is, maar het gemis is toch groter dan verwacht. Met supersterren James Harden en Kyrie Irving in de gelederen verwacht je toch dat die het verlies op kunnen vangen.

Nou speelt Irving alleen maar uitwedstrijden, vanwege de vaccinatieplicht voor werknemers in New York. Dat hij niet regelmatig op het veld staat is te zien aan de statistieken, die voor zijn doen erg laag zijn: 18,3 punten, 3,3 rebounds en 3,3 assists per wedstrijd. Toch is hij niet als enige schuldig aan het zwakke spel van de Nets. Ook Harden doet het gewoon niet goed, met gemiddeld 13(!) punten per wedstrijd.

Ook de rumors dat een Harden-Simmons trade op handen zou zijn, helpt niet mee om stabiliteit te creëren. Iets wat de Nets nu wel kunnen gebruiken.


SPELER VAN DE WEEK


Trae Young is benoemd tot de SportAmerika Eastern Conference Speler van de Week. De point guard van de Hawks was uitstekend op dreef. Hij won twee van de drie gespeelde wedstrijden met uitstekende gemiddelden: 33,7 punten, 3,7 rebounds en 10 assists.

Vooral in de wedstrijd tegen de Phoenix Suns was hij goed voor 43 punten en 5 assists. Dat was de wedstrijd dat de winstreak van de Suns ook ten einde kwam.


VOORUITBLIK


Vanavond (zondag) staat een topper op het programma: De Bulls en Sixers nemen om 21:30uur het tegen elkaar op. Woensdagnacht om 01:30 spelen de Nets thuis tegen de Celtics. Dat betekent dus geen Kyrie Irving, maar hopelijk wel een mooie pot. Ook na de trade deadline (10 februari 21:00uur) staat er een mooie wedstrijd op het programma. De 76ers spelen zondagnacht in en tegen Cleveland. Om 01:30 word de eerste bal de lucht in gegooid.

Coverfoto: Paul Rutherford-USA TODAY Sports

Niels van der Veen
Niels van der Veen
Basketbal begonnen te volgen door Kobe Bryant. Verder groot fan van Stephen Curry, Damian Lillard en de 76ers. De laatste jaren ook naar de NFL toe gegroeid. Go Ravens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen