Bucks verslaan Hawks, gaan voor het eerst sinds 1974 naar NBA Finals

De NBA Finals van 2021 zijn bekend. De Phoenix Suns en Milwaukee Bucks gaan vanaf volgende week strijden om het kampioenschap in de NBA.


WESTERN CONFERENCE


GAME 6 | #3 MILWAUKEE BUCKS – #5 ATLANTA HAWKS: 118-107

Als je dacht dat de Phoenix Suns zich al heel lang niet meer geplaatst hadden voor de NBA Finals, heb je nog niet van de Milwaukee Bucks gehoord. Dankzij de game 6 zege in Atlanta gaan de Bucks voor het eerst sinds 1974 weer naar de NBA Finals. De Hawks, waarbij Trae Young terugkeerde, werden overtuigend verslagen.

Bij de Bucks speelde Giannis Antetokoumpo wederom niet mee. Hij lijkt echter wel een grote kans te hebben om in game 1 van de NBA Finals gewoon beschikbaar te zijn. In de eerste helft waren de verschillen nog erg klein. Het verschil werd door Milwaukee gemaakt in de tweede helft. Dankzij een 44-29 derde kwart werd er een voorsprong gepakt die in het vierde kwart niet meer uit handen werd gegeven.

De Hawks, onder leiding van Bojan Bogdanovic (20 PTS) en Cam Reddish (21 PTS), deden verwoede pogingen om het gat nog te dichten. Het vierde kwart werd dan ook wel gewonnen door de Hawks (27-35), maar de zege zat er niet meer in. Het was niet alleen de laatste wedstrijd van de Hawks, maar ook van commentator en legende Marv Albert. Hij stopt.

Bij de Bucks waren Khris Middleton (32 PTS, 7 AST, 3 STL) en Jrue Holiday (27 PTS, 9 REB, 9 AST, 4 STL) de uitblinkers. Ook zonder Antetokoumpo plaatsen de Bucks zich dus voor de NBA Finals.


NBA FINALS


Twee teams die dus al heel lang niet meer hebben gestreden om een kampioenschap. Dit jaar zal het dus eindelijk weer zover zijn. Komende dinsdagnacht zal het feest om 03:00 Nederlandse tijd losbarsten. Het schema is als volgt:

Dinsdagnacht 6 juli: Game 1 (03:00)

Donderdagnacht 8 juli: Game 2 (03:00)

Zondagnacht 11 juli: Game 3 (02:00)

Woensdagnacht 14 juli: Game 4 (03:00)

Zaterdagnacht 17 juli: Game 5 (03:00)

Dinsdagnacht 20 juli: Game 6 (03:00)

Donderdagnacht 22 juli: Game 7 (03:00)

Beide rosters lijken, inclusief Giannis Antetokoumpo, fit te zijn voor de start van de NBA Finals. Chris Paul had wat kleine pijntjes, maar dit gaat hem niet weerhouden van spelen in game 1. Verder zijn de Suns helemaal fit om te beginnen aan hun NBA Finals.

De Bucks zullen het alleen moeten doen zonder Donte DiVincenzo, die er al een tijdje uit ligt en ook de NBA Finals zal missen. Verder is iedereen bij de Bucks dus ook fit. Kortom: Giannis Antetokoumpo, Khris Middleton en Brook Lopez vs Chris Paul, Devin Booker en Deandre Ayton. Ga er maar voor zitten.

Photo: USA TODAY / VIA REUTERS

Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen