NFL Weekly: Miljoenenboete voor het Washington Football Team

Het Washington Football Team heeft van de NFL een miljoenenboete gekregen. De club moet 10 miljoen dollar overmaken omdat de clubcultuur verziekt zou zijn. Verder zijn de Dallas Cowboys uitverkoren tot het nieuwe team in Hard Knocks. Dat en meer in deze NFL Weekly.

MILJOENENBOETE VOOR HET FOOTBALL TEAM

De NFL heeft het Washington Football Team een boete van 10 miljoen dollar gegeven, omdat de club in het verleden “niet professioneel” zou hebben gewerkt. Dit geldt in het algemeen, maar vooral ten opzichte van vrouwen, zo laat Roger Goodell weten.

Uit een onafhankelijk onderzoek van Beth Wilkinson is naar voren gekomen dat er op de club sprake zou zijn geweest van pesten, intimidatie, seksueel ontoelaatbaar gedrag en “een algemeen gebrek aan respect op de werkvloer”.

Het Washington Football Team heeft in een reactie op de miljoenenboete diverse veranderingen in de organisatie doorgevoerd. Zo wordt Tanya Snyder de co-CEO en daarmee verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Eigenaar Daniel Snyder verdwijnt naar de achtergrond. Hij gaat zich voornamelijk bezighouden met de nieuwe stadionplannen van de club.

JAGUARS, 49ERS EN COWBOYS BESTRAFT NA OTA’S

De Jaguars, 49ers en Cowboys hebben deze week eveneens een boete gekregen. De drie clubs hebben zich niet aan de regels van de OTA (Organized Team Events) gehouden. Wat de drie clubs fout hebben gedaan, is niet bekendgemaakt, maar waarschijnlijk hebben ze zich niet aan de regels van de CAO gehouden wat betreft de intensiteit en het contact op de trainingen.

De Jaguars kregen een boete van 200.000 dollar, de 49ers en Cowboys kregen er allebei één van 100.000 dollar. De drie hoofdcoaches van deze clubs kregen daarnaast nog een boete voor de helft van het bedrag van de club. Daarnaast verliezen de drie teams ook nog een nog te bepalen aantal dagen dat ze in 2022 OTA’s mogen houden.

DALLAS COWBOYS IN HARD KNOCKS

De Dallas Cowboys zullen tijdens het trainingskamp op de voet worden gevolgd voor de twintigste serie van Hard Knocks. De makers van de vijfdelige serie zullen weer overal bij mogen zijn tijdens de voorbereiding van de club op het nieuwe seizoen.

Het is de derde keer dat de Cowboys uitverkoren zijn om in de beroemde serie te verschijnen na eerder al in 2002 en 2008 de deuren geopend te hebben. Voor de makers zijn de Cowboys een ideaal team. “Tientallen miljoenen fans houden van de Cowboys, maar net zo veel mensen hebben een hekel aan ze”, vertelt Ken Rodgers van NFL Films. “Overal waar de Cowboys verschijnen, kijken er mensen, dus ze zijn perfect voor Hard Knocks”.

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen zal dinsdagavond 10 augustus worden uitgezonden.

OVERIG NIEUWS

  • Terry Donahue, voormalig GM van de San Francisco 49ers, is zondag op 77-jarige leeftijd overleden. Donahue stond vooral bekend als coach, onder meer van UCLA, voor hij op latere leeftijd naar de 49ers ging. Donahue leed al twee jaar aan kanker;
  • De NFL is niet in staat om te bewijzen of de uitspraak van Eugene Chong klopt. Dat heeft de league bekendgemaakt. De assistent-coach van de Eagles met Aziatische roots zou bij een recente sollicitatie te horen hebben gekregen dat hij “niet de juiste minderheid” zou zijn voor de baan. Het is niet duidelijk wie de bewuste uitspraak gedaan zou hebben;
  • De Saints hebben Ryan Ramczyk een nieuw contract gegeven. De right tackle heeft voor vijf jaar bijgetekend en krijgt hier 96 miljoen dollar voor. Hiervan zou zestig miljoen dollar gegarandeerd zijn voor de voormalig All-Pro;
  • Andrew Whitworth van de LA Rams overweegt om na het komende seizoen met pensioen te gaan. De offensive lineman liet in een podcast weten dat het komende jaar mogelijk zijn laatste zal zijn.

Coverfoto: Patrick McDermott/Getty Images

Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen