Bucks ontslaan Griffin, halen Doc Rivers als opvolger

Daags na het nieuws dat Adrian Griffin ontslagen was als head coach van de Milwaukee Bucks, hebben de Bucks een nieuwe head coach aangesteld. De ervaren Doc Rivers zal het team weer naar de NBA Finals en een kampioenschap moeten leiden.

Onder Griffin zijn de Bucks tijdens zijn eerste seizoen als head coach 30-13 gegaan. Toch begon het de laatste weken al lastiger te worden en waren er geruchten dat het niet zo klikte tussen Griffin en de spelers. Gezien het ontslag, dat qua record en resultaten niet echt logisch is, hebben ook de leidinggevende mensen bij de Bucks de conclusie getrokken dat deze relatie niet beter ging worden. Met Rivers is er een ervaring opvolger aangesteld.

RIVERS ALS COACH

Rivers was head coach bij de Magic, Celtics, Clippers en 76ers en kende veel succes tijdens reguliere seizoenen. Hij haalde negentien keer de playoffs, maar van die negentien keer haalde hij maar twee keer de NBA Finals en won hij alleen in 2007-08 het kampioenschap. Zodra Rivers in de playoffs komt, wordt het succes dus een stuk minder groot. Vaak is het na de eerste twee series al voorbij voor zijn teams. Rivers zal hopen dat hij bij de Bucks, pas zijn vijfde team in de NBA terwijl hij al 24 seizoenen head coach is geweest. Van die 24 seizoenen haalde hij dus negentien keer de playoffs en twee keer de NBA Finals.

Foto: Matt Slocum / AP

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen