Bucks grijpen laatste strohalm, Clippers opnieuw 2-0 achter

De tweede ronde is dan nu echt ik elke conference begonnen. Na elke game vatten we de belangrijkste wedstrijden samen. In dit artikel: game 2 en 3 van de semifinals in de NBA playoffs.

WESTERN CONFERENCE

GAME 2 | #4 LOS ANGELES CLIPPERS – #1 UTAH JAZZ: 111-117

De Los Angeles Clippers zijn net als in de vorige playoff-series tegen de Dallas Mavericks niet sterk begonnen. Na Game 1 werd ook Game 2 tegen de Utah Jazz verloren, waardoor ze met een 2-0 achterstand terugkeren naar Los Angeles.

In het eerste kwart gingen beide ploegen gelijk op. Hoewel de Clippers nooit op voorsprong kwamen en de Jazz halverwege het eerste kwart een voorsprong van acht punten hadden, stond er dankzij een rake driepunter van Luke Kennard een 29-30 stand aan het einde van het kwart. In de twaalf minuten daarna was het Donovan Mitchell die de Jazz op sleeptouw nam. Met onder andere 27 punten in slechts de eerste helft was hij grotendeels verantwoordelijk voor de voorsprong van 13 punten aan het einde van de eerste helft.

In de tweede helft ging Utah gewoon door. Ze liepen zelfs nog uit naar een voorsprong van 21 punten, maar niet veel later werden de Clippers eindelijk wakker. Onder aanvoering van Reggie Jackson, die 16 punten scoorde in het derde kwart, kwamen ze zelfs even aan de leiding. Het was echter weer Donovan Mitchell die de Jazz op de schouders nam en ze op een 2-0 voorsprong bracht.

Spida eindigde uiteindelijk met 37 punten. Rudy Gobert had vooral verdedigend veel input, met 13 punten, 20 rebounds, 2 steals en 3 blocks. Voor de Clippers eindigde Jackson met 29 punten, Paul George met 27 en Kawhi Leonard met ‘slechts’ 21 punten.

OVERIGE UITSLAG

Game 3: #2 Phoenix Suns 116 – 102 #3 Denver Nuggets (Nikola Jokic 32 PTS, 20 REB, 10 AST) – Phoenix leidt 3-0

EASTERN CONFERENCE

GAME 3 | #2 BROOKLYN NETS – #3 MILWAUKEE BUCKS: 83-86

Na een aanvallende masterclass in Game 2, was het in Game 3 eerder een disaster class voor de Brooklyn Nets. In een cruciale wedstrijd voor de Milwaukee Bucks lukte het hun min of meer om de aanval van de Brooklyn Nets te stoppen en er met de zege vandoor te gaan.

Milwaukee kwam zoals verwacht vlijmscherp uit de startblokken. In het eerste kwart liepen ze al uit naar een voorsprong van maar liefst 21 punten, dankzij Khris Middleton en Giannis Antetokounmpo, die samen de volledige productie van de Bucks in het eerste kwart op zich namen. In het tweede kwart waren de rollen volledig omgedraaid, want de voorsprong van 21 verdween als sneeuw voor de zon. Met 12 punten en 6 rebounds was het de als center-spelende Bruce Brown die de achtervolging van de Nets inzette.

In de tweede helft was het Kevin Durant die de Nets eigenhandig in de wedstrijd hield. Alles werd geprobeerd om Durant uit zijn spel te krijgen, maar het mocht niet baten. Hij was in de tweede helft goed voor 23 van de in totaal 41 punten van de Nets. Echter bleven bij Milwaukee Giannis en Middleton ouderwets doorgaan. Samen waren zij in de tweede helft goed voor 32 van de 41 gescoorde punten van Milwaukee. Het was echter Jrue Holiday die met elf seconden te gaan een lay-up scoorde om Milwaukee op een 84-83 voorsprong te brengen. De Nets kregen via Bruce Brown nog een goede kans op de overwinning, maar hij mistte.

Het was de wedstrijd van de drie sterspelers. Durant verloor, maar was individueel wel goed voor 30 punten, 10 rebounds, 5 assists en 4 steals. Middleton noteerde 35 punten en 15 rebounds, terwijl Antetokounmpo zijn steentje bijdroeg met 33 punten en 14 rebounds.

Game 3: #2 Philadelphia 76ers 127 – 111 #5 Atlanta Hawks (Joel Embiid 27 PTS, 9 REB, 8 AST) – Philadelphia leidt 3-1

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.