NFL Weekly: Julio Jones naar Titans, Rodgers (nog) niet naar Green Bay

Na weken van geruchten was er eindelijk nieuws over Julio Jones. De wide receiver verhuist een kleine vierhonderd kilometer naar het noordwesten, want hij gaat spelen voor de Tennessee Titans. Verder haalde Aaron Rodgers weer het nieuws. Dit keer omdat hij niet is verschenen voor het verplichte minikamp van de Green Bay Packers. Dat en meer in deze NFL Weekly.

JULIO JONES NAAR DE TENNESSEE TITANS

Het is eindelijk zo ver. De Atlanta Falcons hebben na maanden van geruchten een nieuw onderkomen gevonden voor hun sterspeler Julio Jones. De receiver wordt naar Nashville gestuurd om komend jaar voor de Titans uit te komen. In ruil voor Jones ontvangen de Falcons een tweede rondepick in 2022 en een vierde rondepick in 2023. De Falcons krijgen ook nog een zesde rondepick van de Titans in 2023 terug voor hun speler.

De 32-jarige Jones kwam tien jaar uit voor de Falcons, waarin hij vijf keer gekozen werd tot All-Pro. Door hamstringblessures kwam Jones het afgelopen seizoen maar negen keer voor de Falcons uit, waarin hij goed was voor 51 vangballen voor 771 yards.

Met Jones krijgt Ryan Tannehill in Tennessee toch weer een extra wapen. De ploeg besloot in free agency om de contracten van Corey Davis en Jonnu Smith niet te verlengen. Met Jones, Derrick Henry en A.J. Brown hebben de Titans in ieder geval weer de wapens om mee te doen in de AFC.

AARON RODGERS NIET NAAR MINIKAMP

Er is nog geen oplossing in zicht voor het conflict tussen de Green Bay Packers en Aaron Rodgers. Volgens de geruchten zou de MVP van het afgelopen seizoen bereid zijn om een jaar niet te spelen omdat hij ontevreden is met de manier waarop de clubleiding in Green Bay met hem omgaat.

De onvrede bleek afgelopen week in ieder geval tijdens het minikamp. Dit onderdeel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen is verplicht, maar Rodgers besloot om deze teamactiviteiten aan zich voorbij te laten gaan. Omdat hij niet bij de driedaagse activiteiten verscheen kan Rodgers een boete van ongeveer 93.000 dollar verwachten. Aangezien hij door niet mee te doen aan andere activiteiten al eerder een contractbonus van een half miljoen liet schieten zal Rodgers ook van deze boete geen seconde wakker liggen.

De afwezigheid van Rodgers was vooral een belangrijk signaal omdat het de eerste verplichte bijeenkomst was die de quaterback liet schieten. Het volgende moment dat van belang is, is het trainingskamp. Dit kamp begint op 27 juli en als Rodgers hier niet komt opdagen dan worden de boetes snel hoger voor de Packer.

VOORMALIG GIANTS-COACH JIM FASSEL OVERLEDEN

Voormalig Giants-hoofdcoach Jim Fassel is maandag op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval overleden. Fassel leidde de Giants onder meer naar de Super Bowl, waar hij met zijn ploeg van de Baltimore Ravens verloor.

Fassel speelde zelf ook korte tijd in de NFL, en wel voor de Bears, Chargers en de Houston Oilers. Maar al snel begon hij zich toe te leggen op het coachen. In 1991 belandde hij als een assistent op de bank bij de Giants, waar hij onderdeel was van de ploeg die niet veel later de Super Bowl won. Fassel werd in 1997 de hoofdcoach van de ploeg, nadat hij een paar jaar als assistent bij verschillende ploegen in de league had gewerkt.

In zijn eerste jaar werd hij de NFL coach van het jaar, maar Fassel staat vooral bekend om zijn uitspraak in 2000. Na een matige periode kwam hij onder druk te staan, waarna hij in de media garandeerde dat zijn ploeg de play-offs nog zou halen. Niet alleen lukte dat, de Giants wonnen ook de NFC, waar de Ravens uiteindelijk te sterk zouden zijn. In 2003 vertrok hij bij New York, wat zijn enige periode als hoofdcoach in de NFL zou blijken te zijn.

OVERIG NIEUWS:

  • Het blessurespook gaat maar niet weg in San Francisco. Tijdens het minikamp raakten OL Justin Skule en DB Tarvarius Moore zwaar geblesseerd. Skule raakte geblesseerd aan zijn knie, Moore scheurde zijn achillespees. Waarschijnlijk zullen beide Niners dit seizoen niet in actie kunnen komen;
  • De NFL kijkt welke Duitse stad het meest geschikt is voor NFL-wedstrijden. Vorige week werd bekend dat de league graag in Duitsland enkele wedstrijden wil spelen. Geïnteresseerde steden kunnen hun voorstel naar de NFL opsturen om te kijken welke stad het beste bij de NFL past;
  • Saquon Barkley weet nog niet wanneer hij weer fit is. De runningback van de Giants miste door een knieblessure de laatste veertien wedstrijden van het seizoen. Of hij er in 2021 vanaf de start bij is, wilde hij niet zeggen. “Ik bekijk het per dag”, zei hij tijdens de start van het minikamp;
  • De rentree van Kyle Long liep een flinke tegenslag op. De nieuwe aanwinst van de Kansas City Chiefs raakte in minikamp geblesseerd aan zijn onderbeen. Waarschijnlijk moet de offensive lineman het trainingskamp missen, maar hij zou op tijd fit kunnen zijn voor de start van het seizoen;
  • Kyler Murray heeft het honkbal nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet. De quarterback van de Cardinals koos twee jaar geleden voor de NFL, “maar als ik de kans krijg in de MLB te spelen, dan zou ik er zeker voor gaan”, zo liet een zelfverzekerde Murray weten;
  • Cornerback Sam Beal van de Giants heeft verklaard twee overtredingen met een vuurwapen te hebben gemaakt. Beal werd in 2020 aangehouden omdat hij een illegaal wapen had en dat hij dat wapen niet goed zou hebben gedragen. In eerste instantie zei Beal onschuldig te zijn, maar tijdens de rechtszaak afgelopen week gaf hij zijn schuld alsnog toe. Beal kwam in 2020 niet in actie omdat hij een opt-out was door het coronavirus;
  • Richard Sherman wil komend seizoen uitkomen in de NFL en wacht op de juiste kans bij een titelkandidaat. Dat heeft de cornerback dit weekend in een interview laten weten. Sherman kwam afgelopen seizoen door kuitblessures tot maar vijf optredens bij de 49ers.

Coverfoto: Gerard C. Cox/Getty Images

Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen