Bridges getrade naar de Knicks, Murray naar New Orleans

Free Agency 2024 is officieel in de NBA nog niet begonnen, maar er zijn naast de 2024 NBA Draft ook al behoorlijk wat trades geweest. De New York Knicks en New Orleans Pelicans hebben zich al versterkt voor Free Agency begonnen is.

BRIDGES GETRADE NAAR DE KNICKS

Als er nog twijfel was of de Brooklyn Nets bezig zijn aan een rebuild, dan is er door het team een einde gemaakt aan al deze twijfel. De Nets besloten hun sterspeler, Mikal Bridges, naar de New York Knicks te sturen. In ruil voor Bridges krijgen de Nets van de Knicks een 2025, 2027, 2029 en 2031 first round pick, een pick swap, twee second round picks en F Bojan Bogdanovic zijn aflopende contract. De Nets nemen dit contract, met al hun cap space, graag over.

Voor de Knicks betekent dit de volgende speler met een achtergrond bij de Villanova Wildcats. Na Josh Hart, Jalen Brunson en Donte DiVincenzo heeft ook Bridges bij Villanova gespeeld. Sterker nog: alle vier de spelers waren onderdeel van het Villanova-team dat in 2016 kampioen werd in college basketbal en speelden dus al eerder met elkaar in hetzelfde team. Voor de Knicks is dit, naast het re-signen van OG Anunoby, de volgende move om de Boston Celtics uit te dagen in de Eastern Conference. Een line-up met Brunson, DiVincenzo, Bridges, Anunoby en een center (Julius Randle, Isaiah Hartenstein, Mitchell Robinson of een nieuwe aanwinst) lijkt waarschijnlijk.

PELICANS HALEN MURRAY OP BIJ DE HAWKS

Na de draft werd bekend dat de Atlanta Hawks ook hun eerste stap richting een rebuild, retool, hebben gezet door guard Dejounte Murray te traden naar de New Orleans Pelicans. De Hawks krijgen het aflopende contract van Larry Nance Jr, het rookiecontract van PG Dyson Daniels en PF E.J. Lidell en twee 1st round picks ervoor terug. De Hawks lijken iedereen, inclusief Trae Young, aan te bieden voor trades en te willen beginnen aan een rebuild.

De Pelicans doen wat de Knicks in het oosten doen: zichzelf versterken om de Denver Nuggets, Dallas Mavericks en Minnesota Timberwolves bij te halen. Murray zal waarschijnlijk een line-up gaan vormen met C.J. McCollum, Brandon Ingram, Zion Williamson en Jonas Valanciunas.

FOTO: KEVIN C. COX/GETTY IMAGES

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen