Bradley Beal getrade naar de Phoenix Suns

De trade zat er al een tijdje, en eigenlijk al jaren, aan te komen. Bradley Beal heeft zijn team naar een trade dat mee gaat strijden om een titel te pakken. De ervaren shooting guard gaat naar de Phoenix Suns om te spelen met Devin Booker en Kevin Durant.

De Sun sturen in ruil voor Beal meerdere second round picks, meerdere pick swaps, Chris Paul en Landry Shamet naar de Washington Wizards. De Wizards ontvangen dus geen first round pick voor de veelvoudige All-Star, die nog drie seizoenen contract heeft en tijdens die seizoenen 46.7 miljoen, 50,2 miljoen en 53.6 miljoen dollar gaat verdienen. Paul heeft nog contract voor twee seizoenen ter waarde van 30 miljoen dollar per jaar, maar dit is niet gegarandeerd. Shamet heeft nog drie jaar contract ter waarde van 11 miljoen dollar per jaar.

TEAM SUNS EN WIZARDS

De Suns lijken nu met een opstelling te gaan spelen die Beal, Booker in hun backcourt, Josh Okogie en Kevin Durant als forwards en Deandre Ayton voor nu als center. De vraag is of dit ook zo gaat blijven of dat hij nog getrade wordt om een op het oog niet zo sterke bank te gaan versterken. voor de Wizards lijkt dit de start van een rebuild te zijn, nadat het team jaren net wel of net niet goed genoeg was om de playoffs te halen met Beal maar nooit de volgende stap kon zetten.

Foto: Barry Gossage/Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen