Basquetebol Olímpico: Saric blokt Kroatië langs Spanje

CpV8LGNWAAAdt2B
Het Olympisch basketballtoernooi in Rio de Janeiro telt liefst 68 NBA en ex-NBA spelers. De dagelijkse hoogtepunten in de rubriek Basquetebol Olímpico.
Saric vs. Gasol
De Spanjaarden (zilver in 2008 en 2012) zijn het toernooi met een valse start begonnen. Kroatië, dat een kwalificatietoernooi nodig had om naar Brazilië te komen, maakten zondag een grote achterstand goed en verrasten Spanje met een 72-70 overwinning.
Pau Gasol dacht zijn ploeg naar de verlenging te schieten. Dario Saric sprong als een volleyballer en leverde een game-winning block af.
https://vine.co/v/5qVAtdiJuO5
Saric’ block werd met gejuich ontvangen in huize Embiid:


Oudjes Argentinië kunnen het nog
De Gouden Generatie van Argentinië is op z’n retour en kreeg in de voorbereiding op de Olympische Spelen een flinke pak op de broek van Team USA: 111-74. De ‘oudjes’ zijn nog niet versleten en domineerden in de openingswedstrijd tegen Nigeria (94-66 overwinning). Manu Ginobili en Luis Scola lieten prachtig samenspel zien.
https://vine.co/v/5qYpp13DHbq
Sabonis!
Domantas Sabonis, de zoon van Arvidas Sabonis, leidde Litouwen met een belangrijke score naar een 82-76 overwinning op gastland Brazilië. Litouwen nam na rust een 58-29 voorsprong. De Brazilianen kwamen sterk terug onder leiding van The Brazilia Blur Leandro Barbosa (21 punten), maar het was niet genoeg.
https://vine.co/v/5qEzIrgHHFU
Knipsel
Knipsel1
Foto: Twitter

  1. Blijf maar komen deze recaps!
    Ik vind het gaaf, zo’n Olympisch basketbaltoernooi. Wie denken jullie dat er kans maakt Team USA enigszins bij te houden? Australië, Spanje of Frankrijk?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen