NFL Update: Hall of Flop game & RG I

griffining
Menig football liefhebber had zondagnacht aangekruist in de agenda. Dan zou namelijk het nieuwe NFL seizoen starten met de traditionele Hall of Fame game in Canton, Ohio. Niets was echter minder waar. Door een opvallende vergissing werd de wedstrijd namelijk behoorlijk last-minute afgeblazen…
De Green Bay Packers en de Indinapolis Colts zouden afgelopen nacht normaal gezien het nieuwe footballseizoen op gang gooien in de jaarlijkse Pro Football Hall of Fame game, dat naar jaarlijkse traditie plaats vindt in het weekend waarin enkele grootheden werden toegevoegd aan de Pro Football Hall of Fame (Brett Favre voor de Packers en Marvin Harrison en Tony Dungy voor de Colts). Beide teams keerden echter zonder ook maar één minuut te spelen terug naar huis.


“Ik werd omstreeks 5:30 (23:30 Nederlandse tijd, nvdr) op de hoogte gebracht dat er een probleem was met de verf op het middenveld en in beide end zones”, aldus Pro Football Hall of Fame voorzitter David Baker. “De verf begon wat te stollen en kreeg een rubberachtige vorm, waardoor de spelers erover zouden kunnen uitglijden. De verantwoordelijken hebben nog geprobeerd om dit te herstellen door er pellets overheen te doen, maar na een gesprek met de coaches en hun staff, bleven we bezorgd over de ondergrond.”
“We geloofden dat we het veld bespeelbaar zouden krijgen, maar van zodra er twijfels zijn in de hoofden van de spelers, moeten we aan hun veiligheid denken. Dit is de Pro Football Hall of Fame. Ik heb al vaak gesproken over onze waarden: engagement, integriteit, respect en uitmuntendheid. Als we die integriteit niet kunnen opbrengen om onze spelers en hun veiligheid te respecteren, dan moeten we deze job niet uitoefenen. Het was dan ook een moeilijke, maar tegelijk zeer gemakkelijke, ethische beslissing.”


De NFL en NFLPA (spelersorganisatie) hadden dit te zeggen over het fiasco:

“Uit bezorgdheid over de veiligheid van het speelveld in Canton, werd de wedstrijd tussen de Indianapolis Colts en Green Bay Packers afgelast. We zijn zeer ontgoocheld voor onze fans, maar de veiligheid van de spelers gaat steeds voorop. Daarom kunnen we geen NFL wedstrijd spelen op dit veld vanavond.”
D’Qwell Jackson, linebacker van de Colts kon zijn ontgoocheling maar moeilijk verstoppen: “He tis enorm balen, maar de omstandigheden waren niet veilig genoeg voor de spelers.”

Robert Griffin III start het seizoen bij de Browns
Hoofdcoach van de Cleveland Browns, Hue Jackson, heeft vandaag laten weten dat Robert Griffin III aan het komende seizoen begint als starting quarterback. Tot vorig seizoen was RGIII nog actief bij de Washington Redskins, waar hij na een schitterend eerste seizoen nooit meer wist te presteren, onder meer door aanhoudend blessureleed.


RGIII wint zo de strijd om de starterspositie van de veteraan Josh McCown, Austin Davis en rookie Cody Kessler. Griffin kan volgende vrijdag al meteen aan de bak in de eerste preseason wedstrijd op bezoek bij Green Bay.
Jackson gelooft alvast that Griffin veel goeds in petto heeft voor de geplaagde Browns.

Het is tijd! Robert heeft het recht verworven om de titel ‘starting quarterback bij de Cleveland Browns’ te krijgen. Vanaf het moment dat we hem haalden in Maart, heeft Robert duidelijk gemaakt dat hij er alles aan wil doen om deze taak op zich te nemen. Doorheen dit proces heeft hij het respect van zijn teamgenoten, de coaches en de volledige organisatie gewonnen dat nodig is om onze aanval te leiden.


Griffin begint zo aan zijn vijfde seizoen in de NFL, nadat hij in 2012 Baylor verliet voor Washington als tweede overall pick in de NFL Draft. Hij speelde ondertussen in 37 wedstrijden, waarvan hij er 35 startte. Daarin gooide hij 1 063 passes, waarvan er 679 aankwamen (63,9 %), goed voor 9 087 yards en 40 touchdowns, 23 intercepties en een quarterback rating van 90.6. Hij liep bovendien voor 1 480 yards, goed voor 8 scores.
Hij geldt al lang als een groot talent, al kwam het er de laatste seizoen niet steeds uit. Zo zette Griffin enkele NFL rookie records scherper in zijn eerste seizoen. Hij bezit namelijk de beste passer rating (102,4), interceptie percentage (1,27) en de meeste rushing yards door een quarterback (815). Hij werd in 2012 dan ook verkozen tot Associated Press Offensive Rookie of the Year en kreeg meteen een selectie voor de Pro Bowl.
Ben jij ook benieuwd of Robert Griffin III zijn carrière nieuw leven kan inblazen bij de Cleveland Browns? Lees dan zeker onze seizoenspreview over de Browns hier.
Foto: Getty images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen