Dutch Report: Jansen walst over Red Sox heen

Kenley Jansen
Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.
Weekoverzicht (maandag 1 augustus t/m zondag 7 augustus)
Knipsel
De maand augustus heeft nog niet veel gebracht voor Xander Bogaerts. De 23-jarige shortstop van de Boston Red Sox ging 2-uit-16 tegen de Seattle Mariners en 2-uit-12 met een binnengeslagen punt op bezoek bij de Los Angeles Dodgers. Bogaerts heeft nu een .276/.308/.429 slashline na de All-Star break. De legendarische Vin Scully noemde Bogaerts wel een ‘dandy at short’. Dat kan hij mooi in zijn zak steken.

Knipsel
De Boston Red Sox weten nu hoe ook hoe goed Kenley Jansen is. De 28-jarige closer van de Los Angeles Dodgers stond deze week tegenover zes slagmannen van de Red Sox en stuurde ze alle zes terug de dugout in met een strikeout. Jansen heeft nu veertien outs op rij gemaakt, waarvan negen strikeouts en zeven strikeouts op rij.

Knipsel
BREKEND! Jonathan Schoop verdiende een vrije loop tegen de Chicago White Sox en staat dit seizoen nu op veertien walks (een persoonlijk record). Hoera. Schoop sloot de week tegen de Texas Rangers en de White Sox af met vijf honkslagen in 21 slagbeurten en een aardige spin move voor de out op het eerste honk.

Knipsel
Didi Gregorius > linkshandige pitchers. Lefties Jonathan Niese en Steven Matz zijn nu ook op de hoogte van de dominantie van de geboren Amsterdammer. Gregorius sloeg een solo homer op het gooien van Niese en een RBI-double tegen Matz. En hoe zit het dan met de rechtshandige werpers? Iets minder, maar Gregorius sloeg op zijn eigen Bobblehead Day wel de bal over de hekken voor zijn veertiende homerun van het seizoen. Didi is in vorm en dat zie je vooral terug in de volgende slagbeurt.

Knipsel
Zelfs wanneer er geen out gemaakt kan worden, valt Andrelton Simmons op met een spectaculaire actie. Een normaal gesproken wilde worp richting het tweede honk werd gevangen door Simmons en daarmee voorkwam hij dat de honkloper door kon lopen naar het derde honk. Ook op thuis maakte Seattle kennis met de krachtige arm van Simmons. De 26-jarige shortstop van de Los Angeles Angels eindigde de week met acht honkslagen in 24 slagbeurten en drie runs tegen de Oakland A’s en de Mariners.

Knipsel
Jurickson Profar heeft een neusje voor het belangrijke moment. In het duel met de Houston Astros sloeg hij in de achtste inning een RBI-double en leidde daarmee de Texas Rangers naar een belangrijke overwinning op een divisierivaal.

Lees hier de Dutch Report van vorige week
* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.
Foto: Phrake Photography

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen