#9 Kentucky leidt pijnlijke nederlaag tegen Ben Simmons & LSU

KENTUCKY
Normaliter is de SEC het speelterrein van de Kentucky Wildcats, de ploeg van John Calipari domineert jaarlijks maar gisteren werd duidelijk dat het dit jaar lastiger dan normaal gaat worden. Op bezoek bij LSU liep de ploeg constant achter de feiten aan, met een 85-67 nederlaag als gevolg.

Verrassend genoeg was Ben Simmons, die vooralsnog de favoriet is om als eerste gekozen te worden in de aankomende NBA Draft, niet de grote meneer bij de Tigers van LSU. Hij scoorde ‘slechts’ veertien punten, maar had wel een double-double vanwege de tien rebounds die hij hierbij had.
Het waren vooral ploeggenoten Tim Quarterman (21 punten, 10 rebounds) en Craig Victor II (15 punten, 12 rebounds) die, samen met Simmons, het verschil maakten. Aan de andere kant werd Kentucky enkel gedragen door guards Tyler Ulis (23 punten) & Jamal Murray (21 punten) terwijl de rest een algehele offday beleefde. Dat gold ook voor Skal Labassiere, die in 16 minuten speeltijd totaal geen rol van betekenis speelde met slechts drie punten en twee rebounds.
#9 Kentucky is nu 1-1 in de SEC, terwijl LSU nog ongeslagen is met een 2-0 record en daarmee aan kop gaat.
Kris Dunn kan slippertje #8 Providence niet voorkomen
Een andere smaakmaker in het college basketball, Kris Dunn, kon vannacht niet voorkomen dat zijn Providence Friars in eigen huis verloren van Marquette. De Golden Eagles wonnen nipt met 65-64.

Ondanks de nederlaag had Dunn een sterke avond met 20 punten en 7 assists, terwijl forward Ben Bentil zelfs 28 punten en 9 rebounds noteerde. Toch was het niet genoeg voor de overwinning tegen Marquette, waar iedereen zijn steentje bijdroeg, inclusief NBA Draft-prospect Henry Ellenson, die een double-double noteerde (13 punten, 10 rebounds).
Ook #23 UConn verrast op eigen terrein
Naast #9 Kentucky & #8 Providence werd ook het als 23ste gerankte Connecticut verrast in de eigen conference. In het geval van de Huskies waren het de Temple Owls die in de absolute slotseconden aan het langste eind trokken met een 55-53 overwinning.

Door de nederlaag staat #23 UConn vooralsnog in de middemoot in de American Conference, terwijl Temple er net boven staat met een 2-1 record. Koploper is Houston (3-0) terwijl ook het door sancties geplaagde SMU het goed doet met een 2-0 record.
Last second dunk
Met 2.2 seconden op de klok wist Vanderbilt niet alleen een pass naar voren te gooien, maar wist center Damian Jones de bal ook nog precies binnen de tijd binnen te dunken!

Het mocht echter niet baten, want in verlenging wist Arkansas alsnog met vijf punten verschil te winnen.

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen