Raiders, Rams en Chargers vragen verhuizing naar L.A.

Stadion
De Oakland Raiders, St. Louis Rams en San Diego Chargers hebben alle drie hun aanvraag ingediend om vanaf volgend seizoen in Los Angeles te spelen. De overige eigenaars zullen volgende week in Houston een beslissing nemen over de relocation-voorstellen van de drie clubs. Dan zal bekend worden hoeveel ploegen de City of Angels zal huisvesten volgend jaar.
Eigenlijk liggen er twee voorstellen voor de NFL op tafel. De Raiders en Chargers willen samen een nieuw stadion bouwen in Carson, terwijl de Rams een plan hebben ingediend voor een groot stadion in Inglewood. De kans dat beide voorstellen goedgekeurd gaan worden lijkt bijna nihil. Gezien de wens van de NFL om terug te keren in Los Angeles zal de keuze waarschijnlijk vallen op een van deze twee projecten en is het afwachten waar de voorkeur van de overige eigenaars ligt.
Texans
Eigenaar Bob McNair van de Houston Texans heeft al laten doorschemeren dat zijn voorkeur gaat naar een verhuizing van de Chargers en Raiders naar Carson. Het voorstel van de Rams zou in zijn ogen niet goed genoeg zijn.

“St. Louis, they have come up with a proposal that is getting pretty close, in my opinion, to being an attractive proposal. And if they do come up with an attractive proposal, then in my view, my personal opinion, I don’t think the Rams will receive the approval to relocate. So that would mean then you’d have two teams, San Diego and Oakland, that would be going into Carson. They have a partnership to build a stadium.”

Economische groei
Ondertussen doet eigenaar Stan Kroenke er alles aan om de NFL-eigenaren te overtuigen dat het beter is dat de Rams zullen verhuizen. In zijn bid naar de league geeft hij aan dat de economische groei in St. Louis bij de laagste steden in de Verenigde Staten hoort en dat St. Louis hierdoor te klein geworden is voor drie teams in de grote sporten. St. Louis beschikt ook nog over een MLB- en een NHL-team, en volgens Kroenke is dat te veel. Daarnaast is het stadion waar ze in spelen verouderd en niet geschikt voor de NFL.

“No NFL club would be interested in the RSA’s New St. Louis Stadium. Any NFL Club that signs on to this proposal in St. Louis will be well on the road to financial ruin, and the League will be harmed.”

Vandaar dat de Rams geen problemen hebben om de vergoeding van 550 miljoen dollar die elk team moet betalen aan de rest van de eigenaren zodra een verhuizing wordt goedgekeurd. Daarnaast wil Kroenke in Inglewood een stadion bouwen voor 1,9 miljard dollar, wat het grootste stadion in de NFL moet worden, met buiten het stadion ruimte voor de NFL om diverse evenementen, zoals de draft, te organiseren.
San Diego Chargers v Oakland Raiders
De Chargers en Raiders willen samen een stadion in Carson neerzetten. De twee divisiegenoten hebben 1,7 miljard dollar over voor dit project, wat Los Angeles na 22 jaar zonder NFL-team gelijk weer twee clubs binnen de stadsgrenzen moet geven.
De grote vraag is of de NFL in Los Angeles nog wel een fanbase heeft voor American Football. Het is tenslotte niet voor niets dat de Raiders en Rams in de jaren negentig de stad verlieten. Journalist Bill Simmons liet alvast weten dat hij nog maar weinig enthousiasme merkt in Los Angeles voor de terugkeer van twee NFL-teams.

Foto’s: Carson2gether/Getty Images

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen