2016 NBA Play-Offs Preview: Hawks vs. Celtics

Celtics-Hawks
Na een fantastisch regular season gaan de NBA Play-offs weer van start! Kunnen de Golden State Warriors een repeat voor elkaar boksen of krijgen we een nieuwe NBA-kampioen? Zaterdag en zondag gaan de eerste wedstrijden van start en bij SportAmerika blikken we vooruit op alle first-round series. In deze preview bespreken we de matchup tussen de nummers vier en vijf uit de Eastern Conference: De Atlanta Hawks tegen de Boston Celtics.
Atlanta Hawks
De Atlanta Hawks eindigden vorig seizoen op de eerste plaats in de Eastern Conference met zestig overwinningen en 22 nederlagen. Dit jaar kende de ploeg een iets minder seizoen, maar eindigde met 48 overwinningen toch nog op een keurige vierde plek. Vooral thuis presteerde men goed. Van de 41 thuiswedstrijden werden er 27 gewonnen. De Hawks waren verdedigend erg sterk. Over het hele seizoen genomen kreeg de ploeg gemiddeld 98,8 punten per wedstrijd tegen. Alleen de San Antonio Spurs deden het met 96,6 punten per wedstrijd beter. Aanvallend mag het allemaal een stuk beter. Met gemiddeld 103 punten per wedstrijd eindigde de ploeg op een achttiende plek in de NBA.


Boston Celtics
De Boston Celtics kenden een nog beter seizoen dan vorig jaar. De mannen van Brad Stevens eindigden in 2015 nog zevende met een negatief record van 40-42. Dit jaar won de ploeg 48 van de 82 duels en werd men knap vijfde in de Eastern Conference. Tegen de teams met een positief record hadden de Celtics dit jaar wat problemen. Van de 48 wedstrijden tegen dat soort teams gingen er 25 verloren. Net als de Hawks zijn de Celtics ook een sterk verdedigend team. Gemiddeld kreeg men 100,9 punten per wedstrijd tegen, net zoveel als de regerend kampioen Golden State Warriors. Daarnaast zorgde Boston ervoor dat de tegenstander gemiddeld 15,8 (!) turnovers per wedstrijd noteerde. Samen met de Houston Rockets stonden ze daarmee bovenaan in de NBA.
Aanvallend doet de ploeg het ietsje beter dan Atlanta met gemiddeld 103,9 punten per game. Isaiah Thomas was tijdens het reguliere seizoen de absolute uitblinker aan de kant van de Celtics. De point guard noteerde gemiddeld 22,2 punten, 6,2 assists en drie rebounds per wedstrijd. Daarnaast werd hij pas de derde speler in de geschiedenis van de Celtics met 1800 punten en vijfhonderd assists in één seizoen. Alleen John Havlicek en Larry Bird kregen dit ooit voor elkaar bij de ploeg uit Boston.

Season Series
De ploegen zijn elkaar dit seizoen vier keer tegengekomen. De Hawks trokken drie keer aan het langste eind.
13 november 2015 – Atlanta Hawks @ Boston Celtics – 93-106
24 november 2015 – Boston Celtics @ Atlanta Hawks – 97-121
18 december 2015 – Atlanta Hawks @ Boston Celtics – 109-101
9 april 2016 – Boston Celtics @ Atlanta Hawks – 107-118
https://youtu.be/hCfUdwG4JCg
Voorspelling
Het gaat een geweldige series worden. Beide teams worden gecoacht door een coach die van een team zonder een echte superster een goed team hebben gemaakt. Gezien de wedstrijden in het reguliere seizoen hebben de Hawks een kleine voorsprong, maar de Celtics hebben al meerdere keren aangetoond voor een verrassing te kunnen zorgen. Zij maakten bijvoorbeeld dit seizoen een einde aan de reeks van 54 opeenvolgende thuisoverwinningen van de Warriors. Hoe Boston het gaat doen, lijkt voor een groot deel af te hangen van de vorm van sterspeler Thomas. Voor de Hawks is het te hopen dat het beter gaat dan in het verleden. Van de elf wedstrijden tegen Boston in de play-offs gingen er tien (!) verloren. We zullen zien!

Buckets series preview

Speelschema
Let op! Er is rekening gehouden met tijdsverschil en dus is de Nederlandse datum en tijd weergegeven in onderstaand schema.
Game 1 – Zondag 17 april 2016 om 1:00 @ Atlanta
Game 2 – Woensdag 20 april om 1:00 @ Atlanta
Game 3 – Zaterdag 23 april om 2:00 @ Boston
Game 4 – Zondag 25 april om 0:00 @ Boston
Indien nodig zullen de overige games in Amerika op 26, 28 en 30 april plaatsvinden. Indien deze niet overdag gespeeld worden en dus in Nederlandse tijd ‘s nachts uitgezonden worden, zou dat dus betekenen dat deze data net als in bovenstaand schema een dag later zijn.
Poll: Wat denk jij?

bike tracks


Foto en edit: Mike Tibbert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen